Naslovnica Biznis EU fondovi

U Petrinji održani regionalni dani EU fondova

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 27. veljače 2019. u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja (ulica Matije Gupca 2).
27. veljače 2019. u 16:42 144 prikaza
U Petrinji održani regionalni dani EU fondova
Foto: Matija Habljak/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/19

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

U Petrinji održani regionalni dani EU fondova | Autor : Matija Habljak/Pixsell Foto: Matija Habljak/Pixsell

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 27. veljače 2019. u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja (ulica Matije Gupca 2). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Petrinje kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Ante Marić,  pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu grada Petrinje, Robert Nogić, voditelj ureda LAG Zrinska Gora, Katarina Ivančić, v.d. ravnateljice, Javna ustanova  PETRA -Petrinjska razvojna agencija, Štefica Trsoglavec, OPG Trsoglavec, Saša Bukovac, pomoćnik ravnateljice APPRRR-a, Edisa Mašinović, pročelnica Upravnog odjela za EU fondove grada Petrinje, Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje i Mario Turalija, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a.

U Petrinji održani regionalni dani EU fondova | Autor : Matija Habljak/Pixsell Foto: Matija Habljak/Pixsell

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Vjekoslav Mijić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavio je Program fizičke, socijalne i gospodarske regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Marko Stojanović iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta govorio je o aktualnim natječajima i natječajima u najavi, a Sanja Malec iz HAMAG-BICRO-a predstavila je financijske instrumente za poljoprivredu i ruralni razvoj.  Na kraju edukativnog dana je Saša Bukovac iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju održao edukaciju „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su se predstavile aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznalo se posjetitelje s  procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su  mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

U Petrinji održani regionalni dani EU fondova | Autor : Matija Habljak/Pixsell Foto: Matija Habljak/Pixsell

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hrinfo@danifondova.eufondovi@mrrfeu.hr ili na tel. 01/63 26 008

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka