Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinska priča

U novi prostor Vinarije Galić u Kutjevu uloženo 54 milijuna kuna

Josip Galić od Slavonije želi napraviti hrvatsku Toskanu
Foto: Ivica Galović/Pixsell
10.11.2018.
u 08:30

Vinarija je počela sa sedam hektara vinograda i 30 tisuća boca vina. Danas ima 55 svojih hektara

Investicija u vinariju Galić vrijedna 54 milijuna kuna kojom će se kapacitet povećati za trećinu predstavljena je jučer u Kutjevu. Od 54 milijuna kuna, 35 milijuna uloženo je zgradu, a 19 u opremu.

Vlasnik vinarije Josip Galić istaknuo je kako ostaje boutique vinarija koja će pratiti trendove i proizvoditi kvalitetna vina, a ne orijentirati se na masovnu proizvodnju.
– Iako se naša vinarija može smatrati čudom moderne tehnologije i ima opremu na kojoj bi pozavidjeli i svjetski poznati vinari, mi u Kutjevu ovim tek počinjemo graditi priču. Krajnji cilj nam je razvoj cijeloga kraja, želimo od Slavonije stvoriti hrvatsku Toskanu, jer ona to opravdano zaslužuje – kaže Galić.

Vinarija je počela sa sedam hektara vinograda i 30 tisuća boca vina. Danas ima 55 svojih hektara, a dio grožđa otkupljuje od lokalnih vinogradara. Kapacitet nove vinarije je 630 tisuća boca, a plan im je godišnja proizvodnja od 330 tisuća litara.
Osim proizvodnje vina te uzgoja vinove loze, u Galiću su ove godine u nasade kestena i borovnica uložili 8,5 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije