Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povjerenje

U NO Ine Milanović imenuje prijatelja da nadzire Linića i Čačića

'20.06.2007., Zagreb - Profesor Sinisa Petrovic sa zagrebackog Pravnog fakulteta clan je radne skupine sa zadatkom da se promijeni zakonodavstvo za jacanje provedbe zakona o regulaciji trzisnog natjec
'Dalibor Urukalovic/Poslovni dnev'
06.04.2012.
u 08:00

Naši izvori kažu da premijer time Mađarima šalje poruku da će Vlada vrlo čvrsto braniti hrvatske nacionalne interese

Uz ministra Slavka Linića i prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, premijer Zoran Milanović u Nadzorni odbor Ine imenovat će i svog posebnog savjetnika za europsko pravo Sinišu Petrovića.

Ovu informaciju potvrdila su nam dva međusobno neovisna izvora – jedan blizak Vladi i premijeru Milanoviću osobno, a drugi je poznati "igrač" u naftom biznisu. Kako naši izvori kažu, odluka da se u NO Ine imenuje i Siniša Petrović zapravo je poruka mađarskim partnerima iz MOL-a da će Vlada vrlo čvrsto braniti nacionalne interese i hrvatsku poziciju u Ini. Postavljanjem svog bliskog suradnika, kolege iz studentskih dana, ali i prijatelja, premijer Zoran Milanović mađarskim partnerima očito poručuje da će odsad u NO-u Ine sjediti i predsjednik Vlade RH.
 Nakon ovoga je jasno da su iz Banskih dvora počeli puhati neki drukčiji vjetrovi i da ova Vlada misli puno agresivnije braniti hrvatske interese u našoj nacionalnoj kompaniji nego što su to činile HDZ-ove vlade – unatoč negodovanjima, ali i upozorenjima Bruxellesa da Vlada ne bi trebala postavljati političare u nadzorne odbore tvrtki koje su u vlasništvu ili suvlasništvu države.

Osim što je osoba od najvećeg povjerenja premijera Zorana Milanovića, Siniša Petrović je i vrhunski pravni stručnjak, naglašava naš izvor i pozdravlja Vladinu odluku da Nadzorni odbor Ine "pojača" i osobom koja će predstavljati premijera osobno. No, nije želio komentirati navode da imenovanjem Siniše Petrovića premijer u Inu šalje svog čovjeka koji bi na neki način trebao, osim mađarskih predstavnika, kontrolirati i Slavka Linića, a posebice Radimira Čačića. Jedini hrvatski predstavnik u NO-u koji neće biti smijenjen jest predstavnica radnika Maja Rilović.

Promjena će biti i u upravi Ine – Vlada će smijeniti Niku Dalića, supruga bivše ministrice Martine Dalić, koji je u upravu Ine došao u veljači 2011. godine. Prema našim informacijama, Vlada će u upravi Ine ostaviti preostala dva hrvatska člana Ivana Krešića i Davora Mayera jer, kako naši izvori tvrde, njih dvojica vrlo čvrsto brane hrvatske nacionalne interese u Ini.

Komentara 96

ZE
zelenakrava
08:09 06.04.2012.

Kakav naslov.Pa neće valjda imenovati nekoga za koga pojma nema što je i tko je. A autor ovog teksta uopće ne naglašava da je u Nadzornom odboru i bivša novinarka Večernjaka Maja Rilović koja je osamdesetih pisala Crnu kroniku u Večernjaku.Dakle o cijeni naftie će odlučivati i novinarski lobi iz Večernjaka.

DO
Dorianxyx
08:12 06.04.2012.

U NO imaju ljude koji su radili u naftnom biznisu, no da bi vodili pekarnicu koja kruhom opskrbljuje pola grada nije dobra taktika imati u tvrtci samo pekare. Čovjek je izniman poznavatelj trgovačkog, obveznog i europskog prava, a povijest sklapanja ugovora u INI pokazuje da je takva osoba tamo prijeko potrebna.

SA
samuel
08:05 06.04.2012.

taj sigurno ima sva znanja i iskustvo o naftnom biznisu tako da je idealan za taj posao... Bravo, dobro nam se piše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije