Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetske burze

U New Yorku na burzi lagani rast, u Aziji i Europi indeksi padali

Burza
AFP
22.04.2010.
u 08:47

Za razliku od newyorške burze na kojoj su indeksi lagano rasli, azijsko je tržište palo nakon američkih najava povećanja nadzora nad financijskim institucijama.

Za razliku od newyorške burze na kojoj su indeksi mahom lagano rasli, azijsko je tržište palo, a jen ojačao nakon američkih najava povećanja nadzora nad financijskim institucijama i oštre podjele trgovanja derivatima od poslovanja drugih poduzeća.

Kako prenosi Bloomberg, tokijski indeks MSCI Asia Pacific smanjio se 0,6 posto, na 126.35 bodova. Jen je ojačao u odnosu na 16 najjačih valuta te došao na 124,45 eura, sa 124,77 koliko je iznosio u New Yorku. Ondje je, pak, Dow Jones povećao vrijednost 0,07 posto, na 11.124 boda, dok je Nasdaq rastao 0,17 posto, na 2504 boda.

U Europi je burza također bila u padu. Pariški CAC izgubio je na vrijednosti 1,22 posto i pao na 3977 bodova, u Londonu je indeks FTSE pao 1,04 posto, na 5723 boda, a u Frankfurtu DAX 0,54 posto, na 6230 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije