Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paket iznenađenja

U našu redakciju stigao je paket koji proriče sudbinu. O čemu se radi?

Uplift
Foto: Matea Petrović
1/2
27.07.2021.
u 15:32

Mislio sam da se radi o nekoj internoj šali, ali kako se sve više o tome pričalo, ušlo mi je u uho'

Ekipa, uskoro dolazi paket koji proriče sudbinu – svi su pričali po redakciji. Mislio sam da se radi o nekoj internoj šali, ali kako se sve više pričalo, sve više mi je ušlo u uho. Idućeg jutra taj paket nas je i dočekao na stolu. Zelen, okrugao, lijepo zapakiran u aranžmanu s balonima. Čak i da sam se trudio, nisam mogao ne primijetiti ga.

Poruka u paketu

Pa, ipak, bilo je malo neugodno samo otići i otvoriti ga, budući da se nalazio na stolu kolege. Ignoriraj, rekao sam si. Pišem tekst cijeli dan, a u pauzama, kud god da okrenem glavu – paket je tu. Ignoriraj, ponovio sam i prionuo na posao dalje. U trećoj pauzi za ručak, ipak sam u prolazu došao previše blizu tom zanimljivom paketu i konačno ga uzeo u ruke. Uplift, pisalo je. Okej, za sada nevažan podatak – idemo konačno vidjeti što je unutra. Otvaram ga i zatičem neke, naizgled slatke kekse lijepo zapakirane unutra.

Foto: Matea Petrović

„Sa sljedećim updateom računala nećeš dobiti točku umjesto zareza u Excel formulama. Dok se loada update, ćirni Uplift.hr. @upliftaj_se“ – pisalo je na papiriću. Sačuvao sam ga i probao keks koji proriče sudbinu. Shvatio sam da svaki od njih sadržava jedinstvenu poruku vezanu za Uplift akademiju. Moram priznati, uspješno me zainteresiralo.

Kao novinar koji inače nije vičan u svijetu financija, pretražio sam Uplift pojam u Google. Odmah sam se osjećao kao da je netko pisao o financijama baš za mene: razumljivo, lako i najvažnije – zanimljivo.

Radi se o jedinstvenom projektu i platformi koja na jednom mjestu okuplja vijesti, informacije i edukativan sadržaj namijenjen malim poduzetnicima kako bi olakšao rast i razvoj njihovog poslovanja.

Osim toga, Uplift poduzetnicima pruža networking, mentoriranje i promociju, a cilj je pomoći mikropoduzetnicima te malim i srednjim poduzetnicima, kao jednom od temeljnih stupova domaćeg gospodarstva. Posjetitelji će na Uplift.hr pronaći više od 130 informativnih i edukativnih tekstova, preko 15 inspirativnih videozapisa, a sve će biti popraćeno aktivnom komunikacijom na društvenim mrežama.

Meni keksić iz paketa nije prorekao sudbinu da postanem financijski novinar, ali sam barem uživao čitajući primjerice: Kako je Goran Ivanišević svojim Wimbledonom potaknuo otvaranje jednog hotela i kakva je budućnost luksuznog turizma ili Sve o poticajima u Hrvatskoj: tko ih dodjeljuje, gdje se treba javiti i kako ostvariti pravo na bespovratna sredstva. Ne mogu vas ponuditi keksićima, jer smo ih u redakciji pojeli, ali ako si poslovanje ili pak znanje o poslovanju želite zasladiti, Upliftajte se na vrijeme uz Mastercard koji je cijeli ovaj koncept osmislio.

Sadržaj je nastao u suradnji s Mastercardom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije