Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. godišnjica Kyndryla

'U manje od godinu dana, u potpunosti smo uspostavili poslovanje u Hrvatskoj i formirali tim stručnjaka'

Krešo Perica, direktor tvrtke Kyndryl Hrvatska
Foto: Kyndryl
1/2
05.12.2022.
u 15:19

-Sve više tvrtki razmišlja o dodatnim ulaganjima u cloud prvenstveno u cloud native aplikacije te razvoj novih poslovnih modela utemeljenih upravo na računarstvu u oblaku. Takvi modeli poslovanja otvaraju i brojne mogućnosti za tvrtke u smislu inovativnosti, učinkovitije primjene tehnologija umjetne inteligencije i uvođenja rješenja za kibernetičku zaštitu.“, kazao je Davor Malojčić, direktor Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran

Kyndryl, svjetski pružatelj usluga IT infrastrukture, obilježio je prvu godinu poslovanja. Kao svoj rođendan kompanija slavi 4. studenoga, dan kada se organizacija izdvojila u zasebnu kompaniju iz IBM-a. Prva godina dana rezultirala je poslovanjem s ukupnim prihodom većim od 19 milijardi američkih dolara. Ova kompanija ima svoj ogranak i u Hrvatskoj.

„U manje od godinu dana, u potpunosti smo uspostavili poslovanje u Hrvatskoj i formirali tim stručnjaka koji je u stanju upravljati najvažnijim informacijskim sustavima i poslovnim uslugama kod korisnika u našoj zemlji. Sklapamo partnerstva s globalnim i lokalnim organizacijama te efikasno upravljamo uslugama korisnika i širimo poslovanje novim projektima”, izjavio je Krešo Perica, direktor tvrtke Kyndryl, zadužen za Hrvatsku. 

Krešo Perica, direktor tvrtke Kyndryl Hrvatska
Foto: Kyndryl

„Što se tiče sljedeće godine, Kyndryl Hrvatska će nastaviti sa širenjem poslovanja i ulaganjima u svoje stručnjake te će se još snažnije angažirati u rješavanju korisničkih IT izazova, kao što su digitalizacija poslovanja na području telekomunikacija, maloprodaje, financijskog i javnog sektora te drugih industrija, uz sudjelovanje u zelenim (ekološkim) projektima i drugim, društveno odgovornim inicijativama lokalne zajednice,“ ističe Perica.

 Kyndryl u široj regiji vodi također jedan Hrvat, bivši dugogodišnji IBM-ovac Davor Malojčić, direktor Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran.

Davor Malojčić, direktor Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran
Foto: Kyndryl

"Trendovi i zahtjevi korisnika u Hrvatskoj nimalo se ne razlikuju od zahtjeva korisnika u zemljama srednje i istočne Europe te istočnog Mediterana. Što se 2023. godine tiče, očekujem sve širu primjenu cloud usluga. Vidljivo je kako sve više tvrtki razmišlja o dodatnim ulaganjima u cloud prvenstveno u cloud native aplikacije te razvoj novih poslovnih modela utemeljenih upravo na računarstvu u oblaku. Takvi modeli poslovanja otvaraju i brojne mogućnosti za tvrtke u smislu inovativnosti, učinkovitije primjene tehnologija umjetne inteligencije i uvođenja rješenja za kibernetičku zaštitu.“, kaže Malojčić koji je dao i prognozu što očekuje u 2023. godini u IT industriji:

„Jedan od glavnih izazova IT industrije i dalje će biti akvizicija, razvoj i zadržavanje kvalitetnih kadrova. Također, kako bi kontrolirale troškove i smanjile rizike, kompanije će se morati još više posvetiti smanjivanju kompleksnosti IT okolina, njihovoj automatizaciji i efikasnijem upravljanju“, zaključuje Malojčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije