Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nautički sajam

U Mandalinu po jedrilicu i gliser ili na koncert i predavanja

jahta
Pero Lovrović
13.09.2010.
u 13:08

Adriatic Boat Show održava se unatoč kriznim vremenima, kažu organizatori iz NCP-a.

ŠIBENIK - Jedrilice, gliseri, brodice, luksuzne motorne jahte i prateća oprema za plovidbu, brodove i nautičare razgledavat će se od četvrtka na trećem po redu nautičkom sajmu u Šibeniku, nazvanom Adriatic Boat Show. ABS ili Međunarodni nautički sajam novih i rabljenih plovila, kako ga punim imenom nazivaju organizatori iz tvrtke NCP, na prostoru remontnog brodogradilišta i marine u Mandalini potrajat će do nedjelje, do kada će, kako kažu organizatori NIkola Kradić i Roko Vuletić, za posjetitelje biti spreman bogat program. Ipak, iz ABS-a priznaju kako su zbog kriznih prilika gotovo svi slični sajmovi u svijetu skromniji nego inače, pa i ABS, no zadovoljni su što će unatoč takvim poteškoćama šibenski sajam ipak biti održan.

- Sajam u Izoli, dakle u Sloveniji koja je ipak bogatija država, otkazan je jer su zaključili kako njegovo održavanje nema smisla. Brodova će ipak biti nešto manje nego ranijih godina, no zato je ove godine nešto pojačano predstavljanje rabljenih brodova - kaže Roko Vuletić i naglašava kako bilo tko može doći u Mandalinu sa svojim starijim plovilom i izložiti ga uz naknadu od 500 kuna (za plovila do 10 metara).

Tako se očekuje oko 180 izlagača, no u ABS-u zasad nisu sigurni koliko će biti izloženih plovila. Ipak, želja im je od prvog dana, kako kaže Nikola Krasić, da šibenski ABS bude sajam na kojem će posjetitelj moći kupiti sve "od udice do broda od 15 i više metara". Hoće li ove godine sajam doista biti dijelom usmjeren i na puk koji si ne može priuštiti plovila vrijedna milijune kuna i na one koji se nadaju kupiti povoljniji konop, ribolovnu opremu, sidro i slično, pokazat će se nakon otvaranja sajma.

Inače, Laura Visković, glasnogovornica NCP-a, najavljuje kako će predsjednik RH dr. Ivo Josipović pristiže prvoga dana ABS-a, te kako će otvoriti radove (vrijednosti oko 17 milijuna eura) na prvoj fazi radova na prvoj hrvatskoj marini za megajahte. Nadalje, na ABS se i ove godine naslanja niz kongresa, predavanja, izložbi, te koncerata i zabavno-glazbenih zbivanja. Priređuje se i Prvi hrvatski nautički forum na kojemu će sudjelovati predstavnici šest ministarstava i brojnih udruga nautičara, a teme će se odnositi na pitanja poput PDV-a i trošarina u nautičkom sektoru i tome slično. Održat će se i sjednice Hrvatske udruge poslodavaca , Udruženja hrvatskih marina i NO-a klastera hrvatske male brodogradnje. Bit će i jedriličarskih i veslačkih regata, a svaku se večer priređuju koncerti, kažu organizatori, te za subotu najavljuju koncert splitskog TBF-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije