Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE GORIVA

U Libiji za litru benzina dosta i 77 lipa, pogledajte kako se kreću cijene diljem svijeta

benge
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
07.03.2016.
u 08:11

Građani zemalja bogatih naftom voze se najpovoljnije

Jeftina nafta građanima diljem svijeta donijela je niske cijene litre benzina.

Građani zemalja bogatih naftom voze se najpovoljnije, dok Europljani koji naftu uvoze plaćaju cijenu energetske ovisnosti i visokih trošarina.

Rusi, od kojih Europa nabavlja naftu, imaju i do tri puta niže cijene benzina od Nijemaca, Švicaraca i Britanaca

U Libiji je litra samo 77 lipa, u Saudijskoj Arabiji 1,68 kuna, dok je, na primjer, u Velikoj Britaniji cijena jedne litre 10,08 kuna.

U Hrvatskoj pak litra eurosupera 95 stoji 8,24 kn.

>> Saudijska Arabija, Rusija, Venezuela i Katar 'zamrznut' će proizvodnju nafte

>> Zašto pada cijena sirove nafte?

Ključne riječi

Komentara 9

TO
tolitol
09:13 07.03.2016.

Ovo je valjda jedan od članaka za popuniti glavnu stranicu. Valjda Severinin promidžbeni tim kasni s "vijesticama" pa onda moraš čitati ovo. Dovoljno je u tražicilu staviti "fuel price in europe". Hrvatska je negdje na sredini te ljestvice, oko 20 posto jeftinije u odnosu na većinu skupljih zemalja. Kuriozitet je da benzin najskuplji u Norveškoj, i to za pedesetak centi više od Hrvatske. No u Večernjem očito smatraju da je bitnije saznati kolika je cijena benzina u Libiji ili Keniji. To se zova kvaliteta.

Avatar links
links
09:20 07.03.2016.

Bosna oko 6 kuna!!!! u Njemačkoj nije 9,30 kako ste napisali, jeftinije je

LA
larala
09:19 07.03.2016.

potpuno logicka stvar, zemlja bogata prirodnim izvorima, zarađuje na drugima a, ne na svojim građanima.....samo hrvatska politika, prirodno bogatstvo zemlje skupo prodaje svojim građanima a, strancima samo što ne da besplatno....i još na sve to doda svoje nebulozne namete,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije