Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

U istočnoj Europi Coca Cola ima jeftinije sastojke

'A bottle of Diet Coke soft drink is seen in Arlington, Virginia, August 17, 2009. Coca-Cola Co's shares are set to rise as much as 20 percent, Barron's said in its August 17 edition, pointing to th
Reuters/Pixsell
13.04.2011.
u 15:22

Iz Coca Cole su odgovorili da u različitim dijelovim svijeta koriste različite vrste šećera, ali da to ne utječe na kvalitetu pića te da se recept isti recept već 125 godina.

Bitna razlika postoji između Coca Cole koja je namjenjena za njemačko, austrijsko, poljsko i češko tržište te one koja je namijenjena za slovačko, mađarsko, bugarsko i rumunjsko tržište. Primjerice Coca Cola za slovačko tržište sadrži izoglukozu od kukuruza koja je znatno jeftinija od saharoze namjenjene za "zapadna tržišta". Rezultati su to istraživanja slovačkog EurActiva kojim je obuhvaćeno nekoliko proizvoda - čokolade Milka, instant kava Nescafe Gold, crni i crveni papar Kotanyi, kava u zrnu Jacobs Kronung te Tchibo Espresso kava i to u osam država EU - Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj.

Iz Coca Cole su odgovorili da u različitim dijelovim svijeta koriste različite vrste šećera, ali da to ne utječe na kvalitetu pića te da se recept isti recept već 125 godina.

Čokolade Milka bile su jednake kvalitete u svim zemljama.

- Proizvodi lošije kvalitete bili su namijenjeni za "nove“ članice Unije. Proizvoda lošije kvalitete nije bilo na policama trgovina u Njemačkoj ili Austriji – rekao je predsjednik EurActiva Miloš Lauko.

 

Ključne riječi

Komentara 15

BA
baš
16:17 13.04.2011.

Tako je s Persilom, Arielom, Nutelom, Milkom, automobilima i čime sve ne? Onaj tko je isprobao nešto od ovoga za npr. Njemačko tržište, zna o čemu pričam. Zato kupujte robu koja je Njemačka u ¨Mülleru. Ales Müller oder was? Probajte i alu foliju iz Müllera.

BR
branko61
20:39 13.04.2011.

Naravno da je to slučaj i kod nas. Potrošači su ti koji bi trebali bojkotirati te proizvode za koje se dokaže da su lošije kvalitete pa neka ih onda prodaju na zapadu. Stvar je u tome što ti proizvodi, iako lošije kvalitete, nisu jeftiniji kod nas nego su još i skuplji. Te kompanije misle da je za istočnu Europu dobro i smeće, kao da novac nije isti i na istoku i na zapadu. Još je žalosnije što se to događa i u EU koja bi trebala biti zajednica ravnopravnih država. Na kraju sve pohvale \"Milki\".

FE
Felicijen
15:57 13.04.2011.

Sad kad je kod nas toliko poskupio šećer, naša Coca-Cola neće uopće imati u sebi šećera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije