Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadroviranje

U Hrvatske šume stiže novi direktor bez natječaja

ivan pavelić
Damir Špehar/Pixsell
Autori: rok, jra
20.04.2013.
u 18:00

Sindikat: U Hrvatskim šumama je viška 2000 radnika, puno je visokoobrazovanih, a zapošljavaju ljude izvana.

– Usred restrukturiranja Hrvatskih šuma, u kojima je od 2000 radnika viška najviše njih u administraciji, od 22. travnja na mjesto direktora Sektora komercijalnih poslova dolazi osoba \"izvana\", i to bez natječaja. Navodno je riječ o Zoranu Pavloviću koji je radio u Imunološkom zavodu Zagreb. Zašto – pita predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva Željko Kalauz u pismu koje je, osim predsjedniku uprave HŠ-a Ivanu Paveliću, odaslao i na adrese premijera Zorana Milanovića te ministara Tihomira Jakovine i Miranda Mrsića.

– U HŠ-u trenutačno radi 1440 radnika s visokom stručnom spremom, 120 magistara i 14 doktora znanosti te je neminovno pitanje koji su stvarni kriteriji za zasnivanje tog radnog odnosa ako od navedenog broja visokoobrazovanih u HŠ-u, čija kompetencija nije upitna, baš nitko ne ispunjava uvjete za taj posao? Za to radno mjesto nije raspisan ni natječaj te se nameće odgovor da je za njega presudna politička podobnost, odnosno prijateljski ili rodbinski odnosi – kaže Kalauz po kojemu za spornu fotelju treba raspisati natječaj unutar HŠ-a.

Čelnik HŠ-a Ivan Pavelić u petak je kratko kazao kako na sve to nema komentara. Navodnog novog direktora Pavlovića nismo uspjeli dobiti na telefon u Imunološkom zavodu.

>>Na putu od HŠ-a do HAC-a šljunak poskupi 4,5 puta!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije