Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne odustaju

U Frankfurtu 'zatočeno' 26.000 putnika zbog štrajka u Lufthansi

Ivan Gazidis
Foto: Reuters
1/2
04.09.2012.
u 18:11

Kabinsko osoblje nezadovoljno plaćama i uvjetima rada štrajka od petka te traži povišicu plaća od pet posto kao i da im kompanija obeća kako neće koristiti usluge vanjskih suradnika

Najveća njemačka aviokompanija Lufthansa otkazala je najmanje 300 svojih letova iz Frankfurta, a oko 26.000 putnika ne može stići na željene destinacije zbog čega kompanija gubi milijune eura. Štrajku kabinskog osoblja u Frankfurtu priključili su se i zaposlenici Lufthanse u Münchenu, a uskoro će sa štrajkom početi i berlinska podružnica Lufthanse.

Podsjetimo, kabinsko osoblje nezadovoljno plaćama i uvjetima rada štrajka od petka te traži povišicu plaća od pet posto te da im kompanija obeća kako neće koristiti usluge vanjskih suradnika ili privremeno zapošljavati nove ljude.

Lufthansa je, donosi Reuters, svojim zaposlenicima ponudila povišice od tri i pol posto, ali u zamjenu traže dulje radno vrijeme. Zaposlenici su bez razmišljanja odbili prijedlog uprave aviokompanije.

Frankfurtska zračna luka nekoliko je sati bila zatvorena zbog štrajka.

>>Zbog štrajka aerodromskog osoblja Lufthansa otkazala 400 letova

Ključne riječi

Komentara 4

ST
stef22
18:37 04.09.2012.

Interesantno je da ovdje nitko ne spominje 100 ruskuh turista iz zracne luke Pula,a ovdje se radi o 26000 putnika koji ne stizu na zadane destinacije!!! I nema komentara nekog novinara koji place nad sudbinom tih putnika. Zar imamo dva kriterija?

OB
-obrisani-
18:40 04.09.2012.

04.09.2012. u 18:37h stef22 je napisao/la: Stef22, nemoj tako, vidiš da je vrli novinar uporabio riječ "zatočeno", doduše pod navodnicima, ali ipak. Sad zamisli koji kaos vlada tamo, a nema ove naše suosjećajne ekipe. Vjerojatno još žale nad sudbinom tovariša,a, koje je zaribala njihova agencija.

OB
-obrisani-
20:04 04.09.2012.

verovatno štrajkuju jer nemaju maslac da podmažu vrata kao hrvatski piloti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije