Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zelenoj akciji

U Carlsbergu Croatiji i Konzumu kupuje se "zeleno"

medvjedi
Arhiva Vl-a
17.03.2011.
u 15:58

Kako bi se pozitivno utjecalo na svijest o važnosti zaštite okoliša, potporu su im dali i igrači KHL-a Medveščak B. Rendulić i I. Šijan

Kako bi pozitivno utjecali na svijest o važnosti zaštite okoliša, Konzum i Carlsberg Croatia danas su pokrenuli projekt postave ekostalaka uz pomoć kojih će javnost upoznati sa svojim ekološkim aktivnostima i pozitivno utjecati na izgradnju svijesti o važnosti zaštite okoliša. Potporu su im dali i igrači KHL-a Medveščak Borna Rendulić i Ivan Šijan.

Konzum je, istaknuto je danas, jedini i prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji je uspješno certificirao sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2004. Tvrde da prvi u Hrvatskoj, na obujmu od više od 120 Konzumovih prodajnih mjesta, upotrebljavaju ekostrojeve za čišćenje podnih površina, čime je smanjena potrošnja vode za čak 70%,  tiskaju kataloge na recikliranom papiru, kontinuirano smanjuju potrošnju goriva i emisiju CO2, kao i potrošnju svih vrsta energije kroz uvođenje najmodernijih tehnologija. Carlsberg Croatia pak jedina je hrvatska pivovara s modernim pročistačem otpadnih voda i s ISO certificiranim integriranim sustavom upravljanja, a u proteklom je razdoblju za 50% smanjila emisiju CO2 u procesu proizvodnje.

Ekostalci s godišnjim izvješćima o zaštiti okoliša Carlsberga te brošurama o zelenim aktivnostima Konzuma u većini zagrebačkih Super Konzuma moći će se naći do kraja travnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije