Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč krizi

Tvrtki Canjuge i partnera prihodi rasli 177 posto

\'canjuga_PXL_unu_090212\'
Goran Stanzl/PIXSELL
07.09.2011.
u 17:51

Tvrtka Hamburger Recycling Ens može se unatoč krizi pohvaliti snažnim rastom prihoda.

Tvrtka Hamburger Recycling Ens, čiji je suosnivač i direktor Zlatko Canjuga, jedan od vodećih političara HDZ-a devedesetih, može se unatoč krizi pohvaliti snažnim rastom prihoda. Tvrtka čiji se pogoni za reciklažu nemetalnih ostataka i otpada (prije svega papirnog otpada i tetrapaka) nalaze u Zaboku 2010. imala je prihode od 32,6 milijuna kuna, što je u odnosu na godinu prije rast od čak 177 posto!

Hamburger Recycling Ens lani je za razliku od 2009., kad je poslovao u minusu od 1,2 milijuna kuna, ostvario dobit u iznosu od 1,6 milijuna kuna. O tome što je razlog tako dobrim rezultatima i rastu u posljednje dvije godine, i to u vrijeme najžešće krize, Zlatko Canjuga nije nam želio odgovoriti.

– Mi smo rastuća tvrtka, ali ne volimo se eksponirati u javnosti – kratko nam je poručio.

Prema istom principu Hamburger Recycling Ens, čiji je suosnivač austrijska Hamburger Recycling grupa, nema web-stranicu na kojoj bi se detaljnije moglo doznati o njezinu poslovanju u Hrvatskoj kao i što sve točno recikliraju i o kolikim količinama nemetalnog otpada je riječ. Pitali smo Zlatka Canjugu tko su im najvažniji klijenti, no on nam je poručio da je to poslovna tajna.

Inače, Canjuga je još u veljači preko HUP-a pokrenuo inicijativu protiv prakse da država daje koncesije i subvencije tvrtkama za prikupljanje neopasnog otpada te da se tržište liberalizira kao u EU. Iako je ideja dobro prihvaćena u HUP-u, zakonske promjene zasad se nisu dogodile.

Ključne riječi

Komentara 13

MG
mmiro1000@gmail.com
18:32 07.09.2011.

Pitajte tog Komunisticko-Udbaskog Kriminalca kako je doso do svega sto ima

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
18:33 07.09.2011.

Mi smo rastuća tvrtka, ali ne volimo se eksponirati u javnosti – kratko nam je poručio. - Da pitam se zašto.... možda zato što bi da se državni odvjetnik malo potrudi mogao i tog \"poduzetnika\" poslati u Remetinec da se prisjeti odakle mu lova za pokretanje tih uspješnih poduzeća.

OB
-obrisani-
18:18 07.09.2011.

Pustite ga da zarađuje.Kad skupi dovoljno,dobit će priliku da hrvatskoj državi vrati za štetu koju je napravio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije