Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlukom vlade

Tvrtke u kojima RH ima većinski udio plaćat će predujam za radove

Vlada,Milanović,Čačić,Pusić (1)
Patrik Macek/Pixsell
12.04.2012.
u 10:49

Predujam od deset posto plaćat će ministarstva i tvrtke u kojima RH ima većinski udio

Vlada je donijela odluku kojom će ubuduće sva ministarstva i sve tvrtke u kojima RH ima većinski paket dionica ili većinski udio avansno plaćati naručene radove. Maksimalna visina predujma koja će moći biti isplaćena iznosi deset posto ukupno ugovorene cijene.

– Vlada je u velikoj mjeri prouzročila i generirala nelikvidnost u gospodarskom sustavu. Stoga je ova mjera iznimno važna. Znači ne samo da ćemo svoje obveze izvršavati u roku, nego ćemo dio radova plaćati i avansno. To će pomoći svim tvrtkama da na vrijeme servisiraju svoje obveze prema kooperantima, a u krajnjoj liniji i prema državi – rekao je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Vlada je prihvatila odluku kojom se povećava maksimalno dopušten smještajni kapacitet u sobama, apartmanima i kućama za odmor.

– Predlažemo da se maksimalni kapacitet poveća s osam na deset soba, odnosno sa 16 na 20 kreveta u apartmanima i kućama za odmor, a u kampovima sa sedam na 10 smještajnih jedinica, odnosno sa 25 na 30 gostiju koji će istodobno moći boraviti u njima – rekao je Veljko Ostojić, ministar turizma.

Prihvaćen je i program stručnog osposobljavanja i usavršavanja hrvatskih branitelja i djece ubijenih, zatočenih i nestalih branitelja. Ministar branitelja Predrag Matić očekuje da će se novim mjerama zaposliti oko 2000 branitelja.

– Ministarstvo će jednokratnim poticajem od 25.000 kuna podupirati poduzetnike koji će zaposliti ljude bez radnog iskustva, ako imaju status djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja.

Komentara 11

AB
al bundy
14:14 12.04.2012.

stef, sve si rekao

NA
naslipo
15:15 12.04.2012.

Zanimljivo, jel se ovo odnosi i na ministarstvo zdravlja? Mislim da je nova vlada totalno izgubila kompas. Imaju hrpu dospijelih dugova i sad će početi avansirati. Kome? Sad će se odjednom podobnima uplačivati avansi i gle sve će biti po slovo zakona. Kako Štef kaže jedan od podobnih će biti Čaćić i njegova preduzeća. Usput radio sam sa bolnicama, odgoda od 180 do 270 dana i još na valutu kasne 250 dana. Na kraju pitaju zašto ih zovem za novce jel oni plaćaju koliko imaju i da sam u redosljedu. Kad sam im na kraju psovao sve po spisku odmah su našli novce, ali posla za mene više nije bilo

ST
stefj
11:23 12.04.2012.

Ah, to je radi Čačičevih poduzeća... Prvo je cijeli koncept \"Fasadom protiv krize\" napravljen da bi pogodovao njemu, a sada si je sredio i avans. To se zove veliki biznismen na hrvatski način - odeš u politiku i svi problemi nestanu u trenu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije