Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razlaz partnera

Tvrtka SN Holding će se ugasiti te podijeliti na četiri nove tvrtke

ostoja
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
28.09.2015.
u 10:30

Nove tvrtke nastale iz SN Holdinga bile bi SN Alfa, SN Beta, SN Delta i SN Gama

Veliki dioničari SN Holdinga, dva “klana” okupljena oko Darka Ostoje i Ksenije Juhn Bojađijev, postigli su, doznajemo, dogovor o podjeli tvrtke koju će, ukratko, raščetvoriti. Tvrtka se dijeli na četiri nove tvrtke – SN Alfa, SN Beta, SN Delta i SN Gama – s tim da se SN Holding gasi. Operacija prestanka SN Holdinga “mitozom” kojom nastaju četiri tvrtke i “splitanjem” te dionice na četiri nove, objavljena je na internetskim stranicama tvrtke, uz prethodnu dokapitalizaciju, tako da sve imaju isti temeljni kapital kao i SN Holding. Skupština je zakazana za kraj listopada, a otvara se niz pitanja. Što podjela znači za velike, a što za male dioničare te je li to korak bliže prodaji Liburnia Riviera Hotela (LRH)? Što se tiče tvrtke LRH Cavtat, dvojbe nema – nju preuzima Ostojin “klan”. Izvor blizak SN Holdingu potvrdio nam je da s podjelom kreće velik razlaz dosadašnjih partnera, no ključni razlog je priprema terena za prodaju LRH. Prije same Skupštine SN Holdinga trebao bi biti poznat financijski savjetnik kojeg će izabrati za konzultacije u vezi s prodajom. Ni oko modela prodaje nema dvojbi. Kupac koji je zainteresiran tražit će se za SN Holdingov paket koji u LRH iznosi 61,85%. Cijena još nije definirana, osim što se okvirno spominje oko 5000 kuna po dionici. Atraktivan paket stari partneri prodavat će zajedno, iako bi, dođe li do realizacije, utržak trebao ići na nova SN-ova društva, pa će se znati kome i koliko, sukladno udjelu. A udjeli koje će četiri nove tvrtke imati u odnosu na dionice LRH raspoređeni su ovako: SN-Alfa dobiva oko 50,1 posto, SN-Beta 30,7, SN-Delta 13,6, a SN-Gama oko 5,5 posto. SN Gama dobiva i 100 posto njihovih dionica u cavtatskoj tvrtki.

Za taj raspored treba reći da se tiče postotka dionica koje posjeduje SN Holding, a to je 61,85% dionica opatijske tvrtke i 61,85% cavtatske. Tako bi se u društvima SN-Alfa i SN-Beta nalazilo zapravo nešto više od 50 posto dionica LRH, što je većinski paket društva kojim se ono kontrolira.

Inače, omjer dionica u njima također iznosi 62:38 što je već poznata formula po kojoj su se već dijelila društva i imovina u dosadašnjim podjelama. Zahvaljujući podjeli tvrtke u skladu s tim, a dijelom i međusobnoj razmjeni dionica, navodno bi Ostojina strana preuzela društva SN-Alfu i SN-Gamu, a suprotna SN-Betu i SN-Deltu.

Mali dioničari SN Holdinga (s oko 30% udjela), pak, nominalno i matematički ostaju na istome, niti gube – niti dobivaju, ali će umjesto jedne dionice imati četiri, što u zbroju teoretski znači da vrijede malo više, a u stvarnosti tek treba vidjeti.

>> Kraj za šeficu Velesajma jer je odbila iseliti svoje radnike?

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije