Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAMKA SPASA

Tvrtka Kukavica kao veliki gubitaš županije odlazi u likvidaciju

Kukavica
Damir Špehar/PIXSELL
20.06.2014.
u 20:54

U suradnji s Općinom Velikoga Grđevca bit će stvorena nova ustanova koja će zajedno obuhvatiti Kukavicu i velikogrđevački Centar Mato Lovak

Kukavica d.o.o., tvrtka Bjelovarsko-bilogorske županije sa sjedištem u Velikoj Pisanici, osnovana 2006. godine kako bi se u istoimenom Športsko rekreacijskom centru u toj općini bavila sportskim, turističkim, zabavnim i uslužnim djelatnostima, vruć je krumpir i gubitaš koji će uskoro nestati. Rješavajući taj problem između nekoliko opcija, među kojima je bio i stečaj, čelništvo županije je predložilo i dobilo potporu većine vijećnika Skupštine da likvidira tvrtku i stvori novu ustanovu u suradnji s Općinom Velikoga Grđevca.

Naime, tamošnji Centar Mato Lovrak godišnje ugosti do 5000 posjetitelja ali im ne može ponuditi smještaj, hranu i druge sadržaje koje pet kilometara udaljena Kukavica može. Stoga je namjera stvoriti novi paket usluga te stvoriti novi turistički potencijal od gubitaša Kukavice kojoj je i Državna revizija dala po prstima jer je novac dotiran iz županijskoga proračuna trošila za tekuće poslovanje.

- Nekretnina u vlasništvu Županije nije opterećena niti pod hipotekom i ne budemo li s njom raspolagali, morat ćemo ju vratiti MORH-u. Valja dati novu šansu tom potencijalu s jasnom vizijom i ciljem - kazao je župan Damir Bajs. Pritom će Županija morati sanirati tvrtkine dubioze od oko 240 000 kuna. Dok je dio županijskih vijećnika, poput kluba SDP-a, bio skeptičan prema takvom rješenju, neki su predlagali da se imovina vrati MORH-u, a bilo je i onih koji su se od ideje ismijavali.

No, HNS-ov Marijan Dautanac, vijećnik i velikogrđevački načelnik, oponira da su se mnogi prije 10 godina ismijavali i iz Centra Mate Lovraka.

- No, narastao je do toga da moramo osnovati ili trgovačko društvo ili ustanovu. Kukavica je blizu i nedovoljno iskorištena pa je to prilika formiranja ustanove. Ona bi se javljala na domaće i natječaje fondova EU, kojih smo do sada nekoliko propustili jer takvu ustanovu nismo imali - kazao je Dautanac.

>> Vlastiti izvori energije jamstvo su isplativosti gradskih kupališta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije