Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maglovita privatizacija

Tvrtka iz 3. maja tajnovitom kupcu

3. maj
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
18.08.2014.
u 09:12

Riječ je o poduzeću 3. maj Ugostiteljstvo, koje je lani prošlo kroz predstečajnu nagodbu, a u travnju je raspisan javni natječaj za prodaju stopostotnog udjela u tvrtki

Država je konačno uspjela prodati jedno od četiri poduzeća izdvojena iz riječkog brodogradilišta 3. maj, koje Uljanik lani nije želio preuzeti kroz privatizacijski proces. No, nema službenih podataka o tome komu je tvrtka prodana.

Riječ je o poduzeću 3. maj Ugostiteljstvo, koje je lani prošlo kroz predstečajnu nagodbu, a u travnju je raspisan javni natječaj za prodaju stopostotnog udjela u tvrtki. U Centru za restrukturiranje i prodaju, koji vodi ovaj proces, potvrdili su da je početkom srpnja prenesen poslovni udio u 3. maj Ugostiteljstvu na novog vlasnika. No, osim da je uspješno okončan postupak prodaje po početnoj nominalnoj cijeni od 443 tisuće kuna, ostale detalje ne otkrivaju. Poznato je da su svoj interes za preuzimanje tvrtke iskazivali zaposlenici, a iz sudskog registra saznaje se da je prije nekoliko dana kao novi vlasnik upisana tvrtka Monivero iz Šmrike.

To je inače jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću osnovano prije pola godine s temeljnim kapitalom od 100 kuna, a osnivačica je ujedno i nova direktorica tvrtke Marija Pešut.

>> Radnici 3. maja prosvjedovali u Zagrebu zbog neisplate plaća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije