Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KINESKO TRŽIŠTE

Turizam i proizvodi od drveta hrvatski hit aduti u Kini

Orahovica: Tvornica Pan Parket
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
27.03.2019.
u 11:45

Hrvatski proizvodi cijenjeni su i sve traženiji u Kini, potvrdio je to i Međunarodni sajam Domotex Asia/China floor na kojem se do 28. ožujka među 1500 izlagača iz 35 država u Šangaju predstavljaju i hrvatske tvrtke

Hrvatski proizvodi cijenjeni su i sve traženiji u Kini, potvrdio je to i Međunarodni sajam Domotex Asia/China floor na kojem se do 28. ožujka među 1500 izlagača iz 35 država u Šangaju predstavljaju i hrvatske tvrtke Pan Parket, PPS Galeković i Drvoproizvod. Daniel Smiljanić, vlasnik Pan Parketa, kaže kako je upravo na Domotexu prije pet godina počela njihova kineska priča i Kina im je danas treće izvozno tržište. 
– Cijena koju tu postižemo pet je puta veća od one u Njemačkoj – kaže Smiljanić.

No zna li se da je lanjski ukupni izvoz RH u Kinu iznosio 133 mil. eura, od čega su proizvodi drvne industrije činili 31,5 mil. eura, evidentno je da je još puno potencijala za jačanje suradnje.

– Naše predstavništvo u Šangaju omogućava hrvatskim tvrtkama da iz prve ruke doznaju što je potrebno za izlazak na kinesko tržište – kaže predsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević, ističući kako nam je Kina 10. izvozno tržište za proizvode od drveta.

Popularnost Hrvatske potvrđuje i broj gostiju iz Kine. Lani ih je bilo čak 46% više nego u 2017., 234.118 turista, koji su ostvarili 345.293 noćenja. Ove ih se godine pak očekuje više od 300.000 i više od 430.000 noćenja, zaključeno je nakon prve poslovne radionice ‘Experience Croatia, Feel Slovenia’, koje u Pekingu i Šangaju održavaju HTZ i Slovenska turistička organizacija.

– Izuzetno nas veseli što su na radionici sudjelovali predstavnici agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja što potvrđuje širinu i atraktivnost naše ponude – ističe direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije