Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i novo uv protiv dicpi-ja

'Turci i Francuzi od Gruža će više zaraditi nego u nj uložiti'

04.06.2015., Dubrovnik - Grad ce danas posjetiti vise od 10 000 gostiju s kruzera. Lucke su vlasti najavile dolazak cak 7 kruzera pa ce danas biti potrebno strpljenje u prometu, ali i pjesaka, posebno onih koji ce se kretati u povijesnoj jezgri i oko nje.
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
31.01.2017.
u 20:45

Odluku o tužbi Upravnom sudu donijelo je vijeće u starom sastavu

Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik na Upravnom sudu će pobijati nedavno doneseno rješenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture da se poništi odluka tog Vijeća o raskidu predugovora s tvrtkom Dubrovnik International Cruise Port Investmentom (DICPI) za koncesiju u luci Gruž.

UV je lani, podsjetimo, donijelo odluku o raskidu predugovora s tursko-francuskim konzorcijem jer do 15. srpnja, kao krajnjeg roka, nije bio usklađen za konačni ugovor za koncesiju u Gružu. Nesuđeni koncesionari su se na tu odluku UV-a žalili resornom Ministarstvu, koji ju je zbog proceduralnih razloga poništio i vratio na ponovno odlučivanje UV-u. No, u međuvremenu se dogodila i promjena sastava UV-a dubrovačke lučke uprave pa je Vlada na svojoj prošloj sjednici razriješila članstva iz tog Vijeća Žarka Koboevića kao predsjednika te članove Željana Matića, Jelku Musladin, Ninu Perko i Nikolu Beusana. Za nove članove je imenovala Kristijana Pavića kao predsjednika te Marka Potrebicu, Jelku Musladin, Balda Tomaševića i Svena Jesenkovića.

Odluku o tužbi Upravnom sudu donijelo je vijeće u starom sastavu, novi će stupiti na dužnost kad se odluka o njihovu imenovanju objavi u Narodnim novinama. No i novo Vijeće će po svemu sudeći imati isti stav prema ugovoru o koncesiji s DICPI-u u Gružu, za koji i u dubrovačkom HDZ-u drže da je nepovoljan za grad. Naime, u UV Lučke uprave Dubrovnik je imenovan i HDZ-ov vijećnik u dubrovačkom gradskom vijeću Marko Potrebica, koji je jedan od najglasnijih protivnika davanja luke Gruž u koncesiju tursko-francuskom konzorciju po postojećim uvjetima jer smatra da će koncesionar višestruko više zaraditi nego što će uložiti u luku.

Komentara 5

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
21:18 31.01.2017.

Pa zar postoji neki ulagač koji ne želi više zaraditi nego će uložiti ??? Halooooo.... pa dajte procitajte bar naslov onog što pišete

Avatar Zagor 74
Zagor 74
05:21 01.02.2017.

Prokleti kapitalizam, svi bi zarađivali. E neće to proći u Hrvatskoj!

AO
ante.oreskovic75
08:16 01.02.2017.

Stvarno pametno rečeno.Oni bi htjeli zaraditi!!!!A naši lumeni znadu da trebaju uložiti sa željom da izgube.Da imaju pokreće za svoj rad i odluke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije