Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Turci i Amerikanci grade autocestu na Kosovu

autocesta
PIXSELL
19.01.2010.
u 11:50

Autocesta će biti izgrađena od granice s Albanijom do granice sa Srbijom, imat će dva prometna traka u svakom pravcu te zaustavni trak. Službene potvrde troškova za sada nema.

Na međunarodnom natječaju za gradnju autoceste na Kosovu između Vrbnice i Merdara pobijedila je američko- turska kompanija Bechtel & Enka, prenose kosovski mediji.

Prema riječima kosovskog ministra prometa Fatmira Ljimaja u najužem krugu izvođača radova bila je i tvrtka Strabag, no američko-turski konzorcij dao je bolju ponudu.

Ljimaj navodi i da će autocesta biti izgrađena od granice s Albanijom do granice sa Srbijom, imat će dva prometna traka u svakom pravcu te zaustavni trak. Predviđa se da bi kilometar autoceste mogao stajati oko sedam milijuna eura, što znači da je cijeli projekt vrijedan oko 800 milijuna eura. Službene potvrde troškova za sada nema.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
20:42 21.01.2010.

turici van iz europe

DO
downunder
12:19 19.01.2010.

Ako je stvarno Kosovo dio Srbije, kako naši susjedi kažu, onda bi bio red da i Srbija financira gradnju autoceste. Malo je licemjerno kokodakati Kosovo je Srbija kad treba izvući neku korist od Kosova (političku ili ekonomsku) a poklopiti se ušima kad treba platiti.

BT
bili-tartuf
16:13 19.01.2010.

san van reka, da Turki stizú..., i Rude se izvoze priko Albanije..., Kosmet je bobat sa rjetkim rudama-ala-Plutonij..., zato Serbi zele Kosmet..., po BG podacima Ministarstva za \"istrazivanje ruda i gubljenje vrimena\",..Serbija gubi bez Kosmetske -Rude ..oko 900.000. 000 $$ -godisnje !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije