Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova nesigurnost

Tržišta eurozone uzdrmana strahom od španjolskog duga

\'29.10.2010., Solaris, Sibenik - Odrzana 20. godisnja konferencija Zagrebacke burze. Svake godine u listopadu Zagrebacka burza organizira veliku medjunarodnu konferenciju kao sredisnje mjesto okuplja
Filip Brala/PIXSELL
04.04.2012.
u 14:52

Njemački index Dax pao je 1,9 posto, francuski CAC 1,6 posto, dok je londonski FTSE100 potonuo 1,3 posto

Indeksi europskih burzi zabilježili su pad nakon što je objavljen podatak o slabom interesu za španjolske državne obveznice. Vlada u Madridu nadala se da će prodati srednjoročne obveznice vrijedne 3,5 milijardi eura, no zaradili su gotovo milijardu eura manje. Pronašli su, naime, kupce za samo 2,6 milijardi eura obveznica.

Ovakav rasplet događaja još je jednom izazvao nesigurnost na tržištu i to ponajviše zbog dugovanja pojedinih država eurozone.

Njemački index Dax pao je 1,9 posto, francuski CAC 1,6 posto, dok je londonski FTSE100 potonuo 1,3 posto.

Komentara 3

KU
kukuriku
17:50 04.04.2012.

..\"prosó-voz\".......

UK
Ugo Kajvez
21:49 04.04.2012.

It\'s gonna hit the fan !! ................. and it\'ll be all over the place !! ................... . Dug mora !!!!! doći na naplatu, ......................... a EU ...... nema....... toliko love da može spasiti jednu španjolsku, doduše lovu koju upumpava EUU u grčku, irsku, španjolsku je samo vrlo kratkoročna vatrogasna mjera ........... nema izlaza !!! ......... podivljali neoliberalizam zapalit će požar ..... . Bit će slično i kod nas .................. možda se preselim u australiju dok budu trajale revolucije po europi ....

UK
Ugo Kajvez
22:09 04.04.2012.

Evo nešto, .. pa sami prosudite ............ . \"TEN MYTHS ABOUT CAPITALISM \"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije