Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčka

Trichet: Situacija s grčkim bankama mogla bi se pogoršati

ECB
REUTERS
16.04.2010.
u 15:38

Unatoč obećanjima koje su čelnici država i vlada eurozone iskazali te odlučnosti koju je grčka vlada naznačila u vezi s provedbom najavljenih mjera prilagodbe za 2010., napetosti na financijskim tržištima i dalje postoje.

Jean-Claude Trichet, čelnik Europske središnje banke, ministrima eurozone kazao je kako je aktualna situacija s grčkim bankama i dalje teška - prenosi Reuters.

Čelnik ECB-a kazao je da se grčki bankovni sustav potpomogao likvidnošću dobivenom od ECB-a i nacionalnih središnjih banaka, a da su najnovije izmjene vezane uz pravila o prihvaćanju imovine kao osiguranja u zamjenu za zajmove otklonile rizik da banke više neće moći koristi državne obveznice kao kolateral.

ECB će i dalje prihvaćati grčke obveznice s rejtingom BBB a te će izuzeti državne obveznice od novih penala vezanih uz rizik na imovinu nižeg rejtinga.

- Ipak, situacija s grčkim bankama i dalje je teška i mogla bi se pogoršati - rekao je Trichet te ustvrdio da na tržištima i dalje postoji zabrinutost bez obzira na dogovoren paket pomoći za Grčku.

- Unatoč obećanjima koje su čelnici država i vlada eurozone iskazali 25. ožujka i 11. travnja te odlučnosti koju je grčka vlada naznačila u vezi s provedbom najavljenih mjera prilagodbe za 2010., napetosti na financijskim tržištima i dalje postoje - rekao je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije