Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE IDEJE

Tri stvari koje lider nikad ne bi trebao izgovoriti

rukovanje
Marijan Sušenj/PIXSELL
28.12.2013.
u 17:58

Riječ je o izjavama koje se često pojavljuju u poslovnim okruženjima

Savjetnik za poslovni rast Les McKeown naveo je za američki poslovni magazin Inc. tri stvari koje lideri nikad ne bi smjeli izgovoriti, a koje se nekim čudom često pojavljuju u poslovnim okruženjima.

1. "Ne želim nikakva iznenađenja"

Ovo je rečenica koju često izgovaraju šefovi nakon što im se dogodi neka neugodnost koju nisu uspjeli predvidjeti. Pogodite što se događa kada ljudima kažete da ne želite loše vijesti ni iznenađenja? Nećete ih ni čuti. Međutim, to ne znači da ih nema, već da ih vaši zaposlenici "guraju pod tepih" jer ste im vi rekli da to učine. A to znači da problemi samo čekaju i mogu eksplodirati svaki trenutak...

2. "Kakva biste životinja najradije bili?"

Ovo i slična pitanja ("Koja je knjiga na vas ostavila najveći utjecaj u mladosti", "Koja vam je omiljena boja"...) često se pojavljuju na razgovorima za posao. Međutim, riječ je o pseudopsihološkim besmislicama koje vam baš nimalo neće pomoći u procjeni sposobnosti kandidata za posao.

3. "Ne shvaćajte to osobno"

Vaši zaposlenici su osobe, ljudi koji u posao ulažu mnogo, pa je pomalo bezosjećajno poručiti im da nešto ne bi trebali shvatiti osobno. Stavite se u njihov položaj. Dopustite svakom zaposleniku da vam tjedan dana u lice sasuje sve što misli o vama, dok god na kraju kaže "Ne shvaćajte to osobno"...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije