Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljska

Trgovački centar mora platiti 16 milijuna dolara zbog obmanjivanja kupaca

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/2
26.04.2021.
u 13:43

Regulator UOKiK ocijenio je da su potrošači koji su htjeli kupovati domaće u Biedronki dovedeni u zabludu, s obrazloženjem da su potrošače zavarali proizvodi poput belgijske mrkve i ukrajinskog krastavca koji su označeni kao poljski

Poljski regulator kaznio je maloprodajnu grupu Biedronka s više od 60 milijuna zlota (16 milijuna dolara) zbog krivog označavanja uvezenog voća i povrća, kao da je uzgojeno u Poljskoj.

Biedronka (poljski: bubamara) je najveći lanac supermarketa i diskontnih trgovina u Poljskoj s 2.823 prodavaonice i 67.000 zaposlenih. U vlasništvu je portugalske grupe Jerónimo Martins

Regulator UOKiK ocijenio je da su potrošači koji su htjeli kupovati domaće u Biedronki dovedeni u zabludu, s obrazloženjem da su potrošače zavarali proizvodi poput belgijske mrkve i ukrajinskog krastavca koji su označeni kao poljski.

"U trgovinama Biedronke potrošači koji su željeli kupiti poljski krumpir, rajčice ili jabuke često su bili zavedeni. Ta su kršenja sustavna i dugotrajna", naveo je još u priopćenju predsjednik UOKiK-a Tomasz Chrostny.

Pojska vlada potiče građane da kupuju domaće proizvode kako bi poduprli gospodarstvu tijekom krize zbog koronavirusa.

Jeronimo Martins najavio je da će se žaliti, navevši da ima "ozbiljne rezerve" u vezi dokaza koje je regulator prikupio.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Oneill
Oneill
15:25 26.04.2021.

O tome mi možemo samo sanjati kod nas trula roba jabuke mladi kronpir iz crne zemlje pola kg jedan kronpir i to tvrde da je mladi truleži kod sviju pokvarena mesa užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije