Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje kompanije

Top 50 središnje Hrvatske: Hittner uvijek vozi na više kolosijeka

'21.09.2012., Bjelovar - Tvrtka Hittner je u izboru najboljih 100 hrvatskih tvrtki zauzela 43. poziciju. Tvrtka se bavi se proizvodnjom zglobnih traktora, a svoju uspjesnost temelji na izvozu.  Photo:
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/3
03.10.2012.
u 10:50

Snaga tvrtke je u tome što se razvijala korak po korak, stubu po stubu, tako da danas uspješno odolijeva svim izazovima gospodarske krize. Sve svoje obveze izvršava uredno i na vrijeme.

Možemo više od ostalih, osnovna je deviza kojom se vode u bjelovarskoj tvornici traktora Hittner, koja po izvrsnosti u prošloj godini na popisu 100 najboljih tvrtki u Hrvatskoj zauzima 43. mjesto i po tome je najbolje rangirana tvrtka iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Stjepan Hittner, vlasnik i osnivač te danas uspješne tvrtke, u posao je krenuo 1987. godine. Vrativši se s kapitalom iz Švedske, osnovao je zanatsku radionicu "Metalservis", koja se, kako sam kaže, sukcesivno razvijala.

– Počeo sam s tri djelatnika, a danas zapošljavam 90 ljudi – prisjećajući se početaka ističe Stjepan Hittner, ponosan i zadovoljan onime što je ostvario u tih četvrt stoljeća. Glavni proizvod danas im je šumski zglobni traktor, koji se nekada uvozio u Hrvatsku, no sada se ovdje uspješno proizvodi.

>>50 naj kompanija u središnjoj Hrvatskoj

– Mi smo nekad održavali inozemne traktore, a onda smo prepoznali da možemo napraviti bolji traktor i to nam je i uspjelo, što najbolje potvrđuju naši kupci u Hrvatskoj i inozemstvu – ističe Hittner dodajući da danas samo u sustavu Hrvatskih šuma ima oko 300 njihovih traktora. Ostvarili su, kaže, odličnu suradnju s Hrvatskim šumama i stručnjacima za mehanizaciju Šumarskog fakulteta, s kojima su razvijali i unapređivali današnji traktor. Tvrtka danas uspješno i izvozi na tržište susjednih BiH i Slovenije te u Švicarsku, Austriju, Njemačku i Poljsku.

– Na vrijeme smo shvatili da je Hrvatska malo tržište i da se moramo okrenuti većim tržištima – ističe Hittner i dodaje da tvrtka uvijek nastoji "voziti" na više kolosijeka. Snaga tvrtke je, kaže, u tome što se razvijala korak po korak, stubu po stubu, tako da danas uspješno odolijeva svim izazovima gospodarske krize. Sve svoje obveze, tvrdi, izvršava uredno i na vrijeme, čime je stekla ugled kod vlastitih dobavljača koji joj robu šalju bez predračuna jer znaju da je plaćanje sigurno.

– Mi nismo veliki, ali smo zdrava tvrtka, nismo zaduženi i mirno spavamo jer imamo svoja sredstva – ističe dodajući s ponosom da plaća u tvrtki nikada ne kasni. - No, ništa od toga ne bih ostvario da nisam okružen kvalitetnim ljudima i oni su najveća snaga tvrtke - zaključuje ponosno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije