Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetske burze

Tokijski Nikkei indeks na najvišoj razini u četiri mjeseca

burza, NY
Pixell
10.11.2010.
u 10:18

S najviših razina u posljednje dvije godine jutros su pale cijene dionica na europskim burzama. Burzovni indeksi u Hong Kongu i Šangaju potonuli su više od 1 posto, a u Singapuru i Australiji između 0,6 i 0,8 posto

S najviših razina u posljednje dvije godine jutros su pale cijene dionica na europskim burzama. FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica pao je jutros 0,4 posto, na 1112 bodova, i to nakon što je jučer rastom od 0,6 posto dosegnuo najvišu razinu od rujna 2008. godine. Frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks jutros su oslabili između 0,3 i 0,6 posto.

Nakon vijesti o slabljenju kineskog uvoza bakra jutros je najteže bilo rudarskom sektoru, pa su tako cijene dionica Antofagaste, Rio Tinta i Xstrate pale između 1 i 1,8 posto.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros skočio 1,4 posto, na 9830 bodova, dosegnuvši najvišu razinu u četiri mjeseca. Rast Nikkei indeksa može se zahvaliti jačanju dolara u odnosu na jen. Više od 1 posto porasle su i cijene dionica u Južnoj Koreji, dok su burzovni indeksi u Hong Kongu i Šangaju potonuli više od 1 posto. U Singapuru i Australiji cijene su dionica pale između 0,6 i 0,8 posto, dok je MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, jutros bio u minusu 0,7 posto.

U utorak su, pak, na Wall Streetu vodeći indeksi pali drugi dan zaredom. Dow Jones indeks oslabio je 60 bodova, ili 0,53 posto, na 11.346 bodova, dok je S&P pao 0,81 posto, na 1213 bodova, a Nasdaq indeks 0,66 posto, na 2562 boda.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije