Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Todorićevu Agrokoru bolji rejting i od Moody’sa

Agrokor je i u izazovnim vremenima na glavnim tržištima i povećao je tržišne udjele te dodatno smanjio ovisnost o kratkoročnom zaduživanju izdavanjem 400 milijuna eura obveznica te zaključenjem sindiciranog zajma od 352 milijuna eura
09. prosinca 2010. u 16:04 17 komentara 5 prikaza
\'01.12.2009., Zagreb - Uprava Agrokora odrzala je izvanrednu press konferenciju. Tvrtka Agrokor izdala je na europsko trziste kapitala obveznice vrijedne 400 milijuna eura, na rok od sedam godina, uz
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Nakon Standard & Poor’sa i Moody’s je povećao izgled kreditnog rejtinga Agrokoru sa “stabilnog” na “pozitivan”, priopćili su iz te kompanije. Ta je vijest, ističu, dodatna potvrda povjerenja inozemnih investitora i analitičara u najveću hrvatsku kompaniju te posljedica iznimnih financijskih rezultata čak i u vrlo izazovnim ekonomskim uvjetima.

Tanya Savkin, Moody’sova glavna analitičarka za Agrokor, navodi da je povećanje izgleda kreditnog rejtinga posljedica poboljšanja operativnog poslovanja Agrokora u prvih devet mjeseci 2010. godine, većeg prostora po financijskim omjerima u kreditnim obvezama te produženja ročnosti kreditnih obveza.

Moody’s dalje navodi da je Agrokor unatoč izazovnom makroekonomskom okruženju na svojim glavnim tržištima uspio zadržati i čak povećati tržišne udjele u glavnim segmentima poslovanja. Usto, Agrokor je dodatno smanjio ovisnost o kratkoročnom zaduživanju izdavanjem 400 milijuna eura obveznica u prosincu 2009. te zaključenjem sindiciranog zajma od 352 milijuna eura u lipnju 2010. godine, kazali su u Moody’su.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • dobravečerhr:

    Blagajnice Konzuma su dobile radnu obavezu: nakon posla pipkati minuse svima koji ne uzdižu gazdu u nebesa...

  • Lujo123:

    Kad se ovog lopinu raskrinka to bu lom!

  • dobravečerhr:

    Ispričavam se blagajnicama... Radnu obavezu su dobili svi iz redakcije V.L.