Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreditni rejting

Todorićevu Agrokoru bolji rejting i od Moody’sa

\'01.12.2009., Zagreb - Uprava Agrokora odrzala je izvanrednu press konferenciju. Tvrtka Agrokor izdala je na europsko trziste kapitala obveznice vrijedne 400 milijuna eura, na rok od sedam godina, uz
Marko Prpić/PIXSELL
09.12.2010.
u 16:04

Agrokor je i u izazovnim vremenima na glavnim tržištima i povećao je tržišne udjele te dodatno smanjio ovisnost o kratkoročnom zaduživanju izdavanjem 400 milijuna eura obveznica te zaključenjem sindiciranog zajma od 352 milijuna eura

Nakon Standard & Poor’sa i Moody’s je povećao izgled kreditnog rejtinga Agrokoru sa “stabilnog” na “pozitivan”, priopćili su iz te kompanije. Ta je vijest, ističu, dodatna potvrda povjerenja inozemnih investitora i analitičara u najveću hrvatsku kompaniju te posljedica iznimnih financijskih rezultata čak i u vrlo izazovnim ekonomskim uvjetima.

Tanya Savkin, Moody’sova glavna analitičarka za Agrokor, navodi da je povećanje izgleda kreditnog rejtinga posljedica poboljšanja operativnog poslovanja Agrokora u prvih devet mjeseci 2010. godine, većeg prostora po financijskim omjerima u kreditnim obvezama te produženja ročnosti kreditnih obveza.

Moody’s dalje navodi da je Agrokor unatoč izazovnom makroekonomskom okruženju na svojim glavnim tržištima uspio zadržati i čak povećati tržišne udjele u glavnim segmentima poslovanja. Usto, Agrokor je dodatno smanjio ovisnost o kratkoročnom zaduživanju izdavanjem 400 milijuna eura obveznica u prosincu 2009. te zaključenjem sindiciranog zajma od 352 milijuna eura u lipnju 2010. godine, kazali su u Moody’su.

Komentara 17

DO
dobravečerhr
21:06 09.12.2010.

Blagajnice Konzuma su dobile radnu obavezu: nakon posla pipkati minuse svima koji ne uzdižu gazdu u nebesa...

LU
Lujo123
23:29 09.12.2010.

Kad se ovog lopinu raskrinka to bu lom!

DO
dobravečerhr
21:08 09.12.2010.

Ispričavam se blagajnicama... Radnu obavezu su dobili svi iz redakcije V.L.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije