Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tuš agrokoru

Todorićeva Idea u Srbiji preuzela šest slovenskih supermarketa

\'01.12.2009., Zagreb - Uprava Agrokora odrzala je izvanrednu press konferenciju. Tvrtka Agrokor izdala je na europsko trziste kapitala obveznice vrijedne 400 milijuna eura, na rok od sedam godina, uz
Marko Prpić/PIXSELL
16.04.2011.
u 11:20

Vrijednosti ove transakcije, piše Blic, nije poznata, budući se ni jedna ni druga tvrtka o tome nisu izjasnile.

BEPOGRAD - Slovenska tvrtka Tuš Holding potvrdila je da je šest svojih supermarketa u Srbiji prodala tvrtki Idea, koja je u vlasništvu hrvatskog koncerna Agrokor, dok je sedmi objekt zatvorila, piše današnji beogradski Blic pozivajući se na slovenske izvore. Tuš hoding je potvrdio da će preuzimanjem objekata Idea preuzeti i sve zaposlene u prodanim supremarketima u Srbiji. Vrijednosti ove transakcije, piše Blic, nije poznata, budući se ni jedna ni druga tvrtka o tome nisu izjasnile.

Slovensko Delo doznaje kako se u ovom slučaju nije radilo o klasičnoj kupoprodaji nego o kombinaciji iznajmljivanja i otkupa pa je prema pisanju ovog lista Agrokor kupio samo opremu i rezerve Tušovih trgovina u vlasništvu celjskog poduzetnika Mirka Tuša, dok su nekretnine ostale u vlasništvu tvrtke Tuš Nepokretnosti.

Blic podsjeća kako je Tuš Holding prošle godine postigao planiranih 830 milijuna eura prihoda i osim u Srbiji, ima dvadesetak supermarketa u BiH i Makedoniji dok tvrtka Idea u Srbiji ima 138 maloprodajnih i sedam veleprodajnih objekata i drugi je trgovački lanac prema jačini na srpskom tržištu.

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:45 16.04.2011.

Todore,.....imas pozdrav od Gotovine i Markaca. Zele ti uspjesno poslovanje i dobru zaradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije