Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Todorić preuzeo kioske Slobodne Dalmacije za 118 milijuna kn

U financijskom izvješću o poslovanju Agrokora navodi se da je Agrokor prošle godine dovršio preuzimanje Slobodne Dalmacije Trgovine preko svoje tvrtke Tisak za 118,5 milijuna kuna
26. srpnja 2012. u 10:45 9 komentara 39 prikaza
'25.11.2010., Ekonomski fakultet, Zagreb - U sklopu Dana otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Ivica Todoric, vlasnik Agrokora, odrzao je predavanje na temu Pozicije i izazovi hrvatskog poduzetnistva.
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'

U financijskom izvješću o poslovanju Agrokora navodi se da je  Agrokor prošle godine dovršio preuzimanje Slobodne Dalmacije Trgovine preko svoje tvrtke Tisak za 118,5 milijuna kuna ''plaćenih u cijelosti u novcu'', piše Poslovni dnevnik. Slobodna Dalmacija Trgovinu – distribuciju i kioske kupio je od EPH.

U poslovnom izvješću Agrokora također piše da je na prodaji nakladničke kuće Znanje za 71,8 milijuna kuna ludbreškom Grafičaru imao gubitak od od 46,3 milijuna kuna.

Agrokor je lani dao kredite u ukupnom iznosu od 397 milijuna kuna. 213 milijuna kuna odnosi se na stambene kredite djelatnicima kojima je kredite dao  na rok od 3 do 20 godina i kamatu od 4,5 do 6 posto. Drogerijama Kozmo, koje su u vlasništvu Nexus Private Equity partnera, a nekad su bile u Konzumovu vlasništvu, s tim da je Agrokor ulagač u Nexus, pozajmio je 75 milijuna kuna. Nexus je osnivač tvrtke Brza produkcija d.o.o. kojoj je dan zajam od 14 milijuna kuna na tri godine uz kamatu od 3 posto.

Većinu dobiti Todorić je prenio u zadržanu dobit. 31. prosinca 2011. godine ona je iznosila 1,62 milijarde kuna što je oko 75 milijuna kuna manje nego na kraju 2010. godine.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

  • promill:

    Todorić je ostao državi dužan oko 240 milijuna kuna NENAPLATIVOG poreznog duga!!!! Ovako bih i ja kupovao! Umjesto da mu se država na ime duga upiše na imovinu i adekvatno ga kazneno goni, on i dalje širi svoj feud! Jadni ... prikaži još! mi s ovakvom vlašću!

  • iva.begovic:

    I gdje je sad Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Nigdje, jer muž gospođe Spevec, zaposlenik je Agrokora. Ali čim udjemo u EU treba podnijeti tužbu protiv ovakvih spajanja. Smračiti će se i njemu jednom.

  • lojtra1:

    Federativna narodna republika konzum!