Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Todorić preuzeo kioske Slobodne Dalmacije za 118 milijuna kn

U financijskom izvješću o poslovanju Agrokora navodi se da je Agrokor prošle godine dovršio preuzimanje Slobodne Dalmacije Trgovine preko svoje tvrtke Tisak za 118,5 milijuna kuna
26. srpnja 2012. u 10:45 9 komentara 31 prikaza
'25.11.2010., Ekonomski fakultet, Zagreb - U sklopu Dana otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Ivica Todoric, vlasnik Agrokora, odrzao je predavanje na temu Pozicije i izazovi hrvatskog poduzetnistva.
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'

U financijskom izvješću o poslovanju Agrokora navodi se da je  Agrokor prošle godine dovršio preuzimanje Slobodne Dalmacije Trgovine preko svoje tvrtke Tisak za 118,5 milijuna kuna ''plaćenih u cijelosti u novcu'', piše Poslovni dnevnik. Slobodna Dalmacija Trgovinu – distribuciju i kioske kupio je od EPH.

U poslovnom izvješću Agrokora također piše da je na prodaji nakladničke kuće Znanje za 71,8 milijuna kuna ludbreškom Grafičaru imao gubitak od od 46,3 milijuna kuna.

Agrokor je lani dao kredite u ukupnom iznosu od 397 milijuna kuna. 213 milijuna kuna odnosi se na stambene kredite djelatnicima kojima je kredite dao  na rok od 3 do 20 godina i kamatu od 4,5 do 6 posto. Drogerijama Kozmo, koje su u vlasništvu Nexus Private Equity partnera, a nekad su bile u Konzumovu vlasništvu, s tim da je Agrokor ulagač u Nexus, pozajmio je 75 milijuna kuna. Nexus je osnivač tvrtke Brza produkcija d.o.o. kojoj je dan zajam od 14 milijuna kuna na tri godine uz kamatu od 3 posto.

Većinu dobiti Todorić je prenio u zadržanu dobit. 31. prosinca 2011. godine ona je iznosila 1,62 milijarde kuna što je oko 75 milijuna kuna manje nego na kraju 2010. godine.

Biznis akademija
PROMO
Besplatne video edukacije o digitalnom poslovanju
  • promill:

    Todorić je ostao državi dužan oko 240 milijuna kuna NENAPLATIVOG poreznog duga!!!! Ovako bih i ja kupovao! Umjesto da mu se država na ime duga upiše na imovinu i adekvatno ga kazneno goni, on i dalje širi svoj feud! Jadni ... prikaži još! mi s ovakvom vlašću!

  • iva.begovic:

    I gdje je sad Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Nigdje, jer muž gospođe Spevec, zaposlenik je Agrokora. Ali čim udjemo u EU treba podnijeti tužbu protiv ovakvih spajanja. Smračiti će se i njemu jednom.

  • lojtra1:

    Federativna narodna republika konzum!