Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Todorić dobio sindicirani kredit u iznosu 352 milijuna eura

ivica todorić
Patrik Macek/Pixsell
18.06.2010.
u 16:37

Sredstva će se, priopćili su iz kompanije, koristiti isključivo za refinanciranje financijskih obveza Agrokora, što će rezultirati dodatnim unapređenjem ukupne financijske pozicije Koncerna uz zadržavanje zaduženosti na istoj razini.

Agrokor je s vodećim svjetskim bankama potpisao Ugovor o sindiciranom kreditu u iznosu od 352 milijuna eura na rok povrata od pet godina te uz jamstvo nekoliko povezanih društava Koncerna. 

Sredstva će se, priopćili su iz kompanije, koristiti isključivo za refinanciranje financijskih obveza Agrokora, što će rezultirati dodatnim unapređenjem ukupne financijske pozicije Koncerna uz zadržavanje zaduženosti na istoj razini. U novom sindiciranom kreditu sudjelovale su BNP Paribas, Zagrebačka banka, Unicredit Bank Austria AG, Erste Group Bank AG, Privredna banka Zagreb, Société Générale – Splitska banka, Raiffeisen Zentralbank Österreich AG, Raiffeisenbank Austria, OTP Bank, Commerzbank AG i Hypo Alpe-Adria-bank.

Potpisivanjem tog ugovora Agrokor je u potpunosti završio restrukturiranje svoje bilance. U nepunih godinu dana refinancirao je oko milijarde eura financijskih obveza te je tako dugoročni dio dostigao željenu razinu od 80% ukupnih financijskih obveza Koncerna. Takvom strukturom svoje bilance svrstali su se, tvrde, uz bok vodećim svjetskim kompanijama, a povjerenje investitora dano Agrokoru ujedno je potvrda hrvatskom, ali i regionalnom tržištu i gospodarstvu.

Iz Agrokora su priopćili da sve izazove poslovanja u proteklom razdoblju shvaćaju kao priliku i motivaciju usmjerenu k još kvalitetnijem i učinkovitijem poslovanju te će i dalje nastaviti dosljedno provoditi svoju poslovnu politiku i strategiju s ciljem stvaranja novih vrijednosti za sve stakeholdere.

Komentara 15

Avatar freen
freen
19:51 18.06.2010.

neki nemaju ni za wc papir,gladni jadni invalidi,to je prokletstvo

Avatar tomi2009
tomi2009
04:22 19.06.2010.

biti će para za Kineze...he he

CH
chemica
20:26 18.06.2010.

Agrokor zapošljava 31000 ljudi. Propast našeg \"najuspješnijeg\" tajkuna bi značio i propast dobrog dijela poljoprivrede i prehrambene industrije u Hrvata, a samim tim i trenutačan kolaps Hrvatske države. Zato je Todorić dobio pola milijarde maraka krajem devedesetih od strane EBRD-a i zato je sada dobio ovaj kreditić. Evropa ne želi našu propast. Stoga, danke dojčland ili tko već. I hebite se svi. Bolje da propadnemo pa da krenemo iz početka kao ljudi. Ovo nije život. Ovo je polagano krepavanje do zadnjeg kredita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije