Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGROKOROVI DUGOVI

Tele2: Tisak nam je ostao dužan 135 milijuna kuna za bonove za mobitel

Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2
Foto: Borna Filić/PIXSELL
25.04.2017.
u 14:30

Situacija je, tvrde, nastala zbog prebijanja potraživanja od prodanih bonova preko banaka koje se nisu naplatile

Tele2 u svom izvješću za prvo tromjesečje 2017. objavio je da mu je Agrokorov Tisak dužan 135 milijuna kuna. Prva je to informacija o potraživanjima telekomunikacijskih kompanija prema Agrokoru.

U Tele2 objašnjavaju da je do situacije došlo zbog prebijanja potraživanja od prodanih bonova za mobitele preko banaka pri čemu su banke, ne mogavši se naplatiti od Tiska, zatražile od operatora isplatu 96 milijuna kuna. Ipak, treći po veličini mobilni operater u Hrvatskoj navodi da zasad to nisu morali platiti i kako se nadaju da zbog izvanredne uprave u Agrokoru i dogovora s bankama to i neće morati učiniti.

U prvom kvartalu Tele2, navodi se u izvješću, zabilježio je rast prihoda od osam posto, na 273,8 milijuna i rast operativne dobiti od 73 posto, na 14,7 milijuna kuna. Zabilježen je rast ugovora s krajnjim korisnicima za šest posto što je dovelo do rasta korisničke baze. Operativna marža porasla je za pet posto.

>> U fokus Tele2 stavljamo korisnike

>> Tele2 uštedio je građanima dvije milijarde kuna godišnje

Komentara 3

TM
tony_montana
15:05 25.04.2017.

zapravo žele reci kako cijelo vrijeme deru svoje korisnike kada im 135 milki nije preveliki problem za naplatu

SO
sofisticated
16:22 25.04.2017.

Obratite se svetom Anti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije