Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Megaprojekti

Tehnika gradi Supernovu u Buzinu za 36,1 mil. eura

Supernova
15.07.2010.
u 13:48

Time je ispunjeno obećanje Dalekovoda da će za svoj ugovoreni posao, vrijedan 80,7 milijuna eura, angažirati domaće kooperante, odnosno domaću građevinsku operativu.

Građevinska tvrtka Tehnika objavila je da je s Dalekovodom, kao naručiteljem, sklopila ugovor o izvođenju radova na trgovačkom centru Supernova u Buzinu, a ugovorena cijena radova je 36,11 milijun eura (bez PDV-a), piše u priopćenju Zagrebačkoj burzi. Time je ispunjeno obećanje Dalekovoda da će za svoj ugovoreni posao, vrijedan 80,7 milijuna eura, angažirati domaće kooperante, odnosno domaću građevinsku operativu.

Investitor u centar u Buzinu, čija je ukupna vrijednost veća od 250 milijuna eura, austrijski je koncern m2 Gruppe-Supernova, čija je djelatnost razvoj i izgradnja trgovačkih centara. Centar, za koji je najavljivano da će biti veći i od Westgatea, protezat će se na više od 110 tisuća četvornih metara. Na tri etaže trgovačkog centra, u prizemlju i na dvama katovima, bit će smješteno dvjestotinjak trgovina, ugostiteljski objekti, dječja igraonica, kasino, kuglana, kino sa šest dvorana... Gradnja bi trebala trajati oko 20 mjeseci.

Komentara 5

IV
iviccpasalic
12:59 16.07.2010.

Tehnika mi uze poso

CB
cba
16:09 15.07.2010.

Da, fali nam još jedan trgovački centar, da li itko prati stanje gospodarstva u hrvatskoj!? Trebaju nam tvornice ..... bože koja nacija bedaka.

MA
MahnitiTapir
16:46 15.07.2010.

A eto, ti nisi bedak... Centar gradi investitor koji nije država. Kako bi ti to prisilio dotičnoga da sagradi npr. tvornicu stočne hrane, što bi vjerojatno bio dobar posao, s obzirom na to koliko stoke hoda po Hrvatskoj. Slažem sese da više centara ne treba, ali ako taj investitor želi ulupati 36 milijuna eura i ako su najmoprimci i dalje dovoljno glupi da prisatju na najamnine 40-80 eura/m2, ko ih hebe, nek\' zidaju. Ono što bi grad trebao napraviti - uvesti zaštićene najamnine poslovnih prostora u centru grada što bi osiguralo niže cijene u centru pa bi se trgovina vratila tamo gdje i spada - u centar GRADA. U tom smislu, podrška i Horvatinčićevom projektu je rće H&M sigurno biti problem za ove centre na rubu grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije