Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Tedeschi: Ozbiljno razmišljamo da uvedemo četverodnevno radno vrijeme

Consumer Rules Summit je konferencija koja je bila posvećena globalnim trendovima u područjima agrobiznisa, FMCG, maloprodaje i distribucije.
02. listopada 2019. u 14:53 13 komentara 4462 prikaza
Emil Tedeschi
Foto: Filip Kos/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Davno su iza nas vremena kada je industrija i distribucija diktirala trendove, jedini trend koji danas postoji su želje i nov način života krajnjeg korisnika- rekao je hrvatski poduzetnik, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe, Emil Tedeschi. Popratno tome, na Consumer Rules Summitu u hotelu Hilton u Beogradu, istaknuo je kako, između ostaloga, razmišlja o tome da uvede četverodnevni radni tjedan.

Emil Tedeschi i supruga Nika Perenčević POBJEDA CEDEVITE OLIMPIJE Emil Tedeschi sa 17 godina starijom suprugom gledao uzbudljivu utakmicu

Tedeschi je kazao kako želi privući radnu snagu i stručnjake, ali i, što smatra još važnijim, osmisliti dobar način kako ih zadržati. Najvažniji faktori zadržavanja dobrog radnika su, tvrdi, ambijent i sigurnost.

-Nadležni brinu i o čitavom nizu pogodnosti koje podrazumijevaju kvalitetan radni ambijent, korporativnu kulturu i dobar balans slobodnog i radnog vremena, a ozbiljno razmatramo mogućnost četverodnevne radne tjedne- rekao je Tedeschi u Beogradu, piše Manager.ba.

Konferncija Poduzetnicki mindset pod motom "Ucinimo poduzetnike liderima drustva" na kojoj su se okupila poznata hrvatska poduzetnicka imena kao sto su Emil Tedeschi, Mate Rimac, Alan Sumina, Ivan Mrvos, Sasa Cvjetojevic... TRAŽE ISPRIKU Splitski HDZ: Priprema li Tedeschi teren za jednog predsjedničkog kandidata?

Consumer Rules Summit je konferencija koja je bila posvećena globalnim trendovima u područjima agrobiznisa, FMCG, maloprodaje i distribucije. Kao i većina konferencija, jedan od ciljeva je umrežavanje te razmjena iskustva. Trajala je dva dana u koja su 30 vrhunskih predavača i više od 150 sudionika pričali o vlastitim iskustvima, tržištu, poslovnim modelima i drugim sektorima koje područje poduzetništva obuhvaća.

VIDEO Emil Tedeschi na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo"

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
  • Martina_štefančić:

    Za placu koju ovaj vrli "poduzetnik " daje i 2 dana tjedno je dovoljno . Radnice u Cedeviti imaju 3500 HRk placu , tako da bi bilo bolje da ne brblja i da nastavi prodavat zvake kao i njegov wc ... prikaži još! papir kolega poduzetnik Cvetojevic

  • stefj:

    Eh da, čini se da se bliži kriza. Buduće da se plaća isplaćuje po satnici, to znači i manja plaća, jedino je pitanje da li se može i zadovoljiti tržište s manjom produktivnošću... Osim toga, lako je dogovoriti manju satnicu ... prikaži još! za zaposlene, ako ti je većina posla (npr. distribucija) outsource i plaćaš po učinku, a ne po satu.

  • ribar110:

    Četiri dana po 24 sata,čisto ok.I radnik i poslodavac zadovoljni.