Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Telekomunikacije

T-HT Bonbonom prekršio zakon jer nije riješio prenosivost broja

bonbon (1)
Pixsell
08.12.2010.
u 10:11

Utvrđeno je da T-HT nije u potpunosti pripremio svoju mrežu i sustave te nije proveo potrebna testiranja svoje mreže kako bi je pripremio za uspostavu funkcije prijenosa broja

Nadzornik Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) proveo je postupak stručnog nadzora nad trgovačkim društvom T-Hrvatski telekom zbog nemogućnosti  prenošenja broja iz drugih mreža u pokretnu elektroničku komunikacijsku mrežu trgovačkog društva T-Hrvatski telekom radi uključenja u tarifu Bonbon, kaže se u HAKOM-ovu priopćenju.

Utvrđeno je da T-Hrvatski Telekom nije u potpunosti pripremio svoju elektroničku komunikacijsku mrežu i sustave te nije proveo potrebna testiranja svoje mreže kako bi je pripremio za uspostavu funkcije prijenosa broja za novo brojevno područje 97 te usluge koje nudi na tom brojevnom području. Takvim postupanjem T-Hrvatski telekom povrijedio je odredbe Zakona o elektroničkim komunikacijama i Pravilnika o prenosivosti broja.

Stoga je T-Hrvatskom telekomu rješenjem nadzornika HAKOM-a određeno da najkasnije do 1. siječnja 2011. ukloni tehničke nemogućnosti prijenosa broja iz mreža drugih operatera u pokretnu elektroničku komunikacijsku mrežu T-Hrvatskog telekoma.

Iz HT-a pak odgovaraju:

U HT-u intenzivno radimo na prilagodbi sustava kako bi se omogućio prijenos broja iz drugih mreža u pokretnu elektroničku komunikacijsku mrežu HT-a u svrhu korištenja bonbona. Budući da u trenutku lansiranja bonbona funkcionalnost prijenosa broja nije bila tehnički spremna, korisnici nisu mogli prenijeti broj iz mreža drugih operatora kako bi koristili bonbon. Napominjemo da je navedeno prvenstveno na štetu HT-a, a nikako na štetu drugih operatora - budući da u ovom trenutku korisnici drugih operatora koji žele postati bonbon korisnici to ne mogu učiniti zadržavajući postojeći broj.

 Prilikom lansiranja bonbona navedeno smo transparentno komunicirali sukladno postojećim Pravilnicima, a ova informacija objavljena je i na službenim stranicama bonbona u trenutku početka komercijalnog rada te smo, kao primatelj broja, pravovremeno obavijestili korisnike o uvjetima prijenosa broja te razlozima nemogućnosti prijenosa.

 Stoga smo mišljenja da se u postupku prijenosa broja u i iz pokretne elektroničke komunikacijske mreže HT-a postupalo i postupa sukladno propisanom u članku 76. Zakona o elektroničkim komunikacijama odnosno članka 6., 7. i 12. Pravilnika o prenosivosti broja. No naravno, kao i uvijek do sada, poštivat ćemo rješenje nadzornika HAKOM-a.

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 10

SN
sneacker
10:55 08.12.2010.

Eto vam sada! I ja sam jedan od onih koji je prijavio tu nepravilnost HAKOM-u.

DU
Deleted user
12:53 08.12.2010.

Živjeli monopolisti! Nedajte se.Nema kruha bez monopola. Pogledajte kako u sjevernoj koreji teče med i mljeko.Oni nemaju tržište. A žive prekrasno.

BR
brle
14:13 08.12.2010.

jako sam ponosan sto sam se rijesio barem tih lopova zvanih t-com, pocev sa internetom,televizijom pa telefonima! konacno zivim sa malo manje gadjenja, iako je u ovoj nasoj zemljici sve gadjenje, od izlaska na ulicu ujutro, do spavanja na vecer.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije