Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Svjetska banka odobrila Hrvatskoj 200 mil. eura kredita

horvaj
Anto Magzan/Pixell
13.01.2010.
u 10:30

Kredit je protumačen kao podrška naporima Hrvatske vlade u ublažavanju utjecaja globalne krize. Odobren je na rok od 15,5 godina uz šestomjesečni Libor za euro uvećan za fiksnu kamatnu maržu od dva posto

Svjetska banka odobrila je Hrvatskoj 200 milijuna eura kredita za razvoj fiskalnog, socijalnog i financijskog sektora. Davanje kredita protumačeno je kao podrška naporima Hrvatske vlade u ublažavanju utjecaja globalne gospodarske krize.   

 

Kredit je odobren na rok  od 15,5 godina uz šestomjesečni Libor za euro uvećan za fiksnu kamatnu maržu od dva posto, a može se protumačiti kao jedan od jeftinijih izvora financiranja. Neslužbeno se u Vladi doznaje da će dio sredstava iz tog kredita biti iskorišten za otplatu 500 milijuna eura obveznica koje stižu na naplatu sredinom veljače.

 

Ključne riječi

Komentara 9

KA
karambita
10:52 13.01.2010.

Samo kredit, kredit, kredit. Idioti jedni, tko ce to vratiti. Ovu bandu sto cerupa jadnu sirotinju i zaduzuje do guse treba stapom po ledjima i dobro izlemati. Kakva je to vlada kad se non-stop zaduzuje. Na ovakav nacin i moja \"pokojna baba\" bi mogla voditi drzavu.

CP
cuperak plavi
11:01 13.01.2010.

e moj prijatelju,svaka ti je na mestu samo sto mi ni ne sanjamo koliko su nas nase vlade i politicari prezaduzili i kako smo vec u duznickom ropstvu.Napunice oni opet svoje dzepove u ime nas malih obicnih ljudi a da za nas nece ni pitati.Kakve li ironije.

ZL
zlatka
17:48 13.01.2010.

Jadna naša djeca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije