Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prognoze

Svjetska banka Hrvatskoj predviđa jedan posto pada

Sanja Mađarević-Šujster (1)
Žarko Bašić/Pixsell
27.06.2012.
u 19:21

Za Hrvatsku se predviđa gospodarski pad od 1 posto u ovoj godini u odnosu na prošlu, a za svih 11 zemalja zajedno rast 1,5 posto

Hrvatska do ulaska u EU mora zadržati stabilnost javnih financija i pripremiti se za prihvat sredstava iz Unijinih fondova, rekla je viša ekonomistica u uredu Svjetske banke u Hrvatskoj Sanja Madžarević-Šujster nakon predstavljanja studije Svjetske banke “EU 11 Regular Economic Report”. Vlada uz to, kazala je Madžarević-Šujster, treba stvoriti uvjete za uspješan prihvat sredstava iz strukturnih fondova te raditi na unapređenju investicijske klime, prenosi Poslovni.hr.

U polugodišnjem izvješću “EU 11 Regular Economic Report”, koje je prvi put predstavljeno iz Ureda Svjetske banke u Zagrebu i u koje je uključeno 10 najmlađih članica EU i Hrvatska, za sve zemlje EU 11 predviđa se sporiji tempo rasta u 2012. nego u 2011.

Značajniji oporavak očekuje se tek 2013., i to pod uvjetom da se gospodarski problemi u eurozoni ne pogoršaju. Za Hrvatsku se predviđa gospodarski pad od 1% u ovoj godini u odnosu na prošlu, a za svih 11 zemalja zajedno rast 1,5%. Najveći rast Svjetska banka prognozira za Poljsku (2,9%), Letoniju i Litvu (2,3%) te Slovačku (2,1%).

Komentara 10

KO
komicr
19:50 27.06.2012.

Mislim da bi ovo "bravo Milanović" trebalo preformulirati u Bravo HDZ, pa opet bravo HDZ (ukupno 8 godina BRAVO), pa onda tek bravo Milanović (6 mjeseci).....Ili cijelokupni rezime od osnutka države BRAVO HDZ cca 17 godina, i BRAVO SDP&compani cca 4 i pol godine

GA
gavran
19:57 27.06.2012.

bravo i HDZ i Milanovic! Blizanci!

DU
Deleted user
19:37 27.06.2012.

WB je optimistična. Inače, minus Poljska, sve zemlje kojima se predviđa veliki rast su male i slične Hrvatskoj samo sa manje resursa. Bravo Milanović, mi natrag a Slovačka naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije