Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CARL XVI. GUSTAf

Švedski kralj posjetit će tvrtku DOK-ING u Zagrebu

švedski kralj carl xvi. gustaf,kraljica silvia
Rpe-Albert Nieboer/DPA/PIXSELL
15.04.2013.
u 12:46

DOK-ING godinama surađuje sa švedskim tvrtkama, a švedskom ministarstvu obrane prodao je sustave za razminiranje MV-4

Prilikom državnog posjeta Hrvatskoj švedski kralj Carl XVI. Gustaf u srijedu će posjetiti i tvrtku DOK-ING na zagrebačkom Žitnjaku. Visokom gostu predstavit će se programi i sustavi koje DOK-ING već godinama proizvodi i prodaje širom svijeta, a vezani su uz razminiranje, vatrogastvo i rudarstvo. Pritom ta tvrtka godinama surađuje sa švedskim tvrtkama, a švedskom ministarstvu obrane prodala je sustave za razminiranje MV-4 te obučila operatera strojeva, mehaničare i elektroničare.

Tijekom posjeta Carla XVI. Gustafa bit će predstavljeni spomenuti sustav za razminiranje MV-4, kao i njegova jača varijanta MV-10, zatim niskoprofilni sustav koji uz izmjenu alata može biti u programu razminiranja, ali i u programu rudarstva, te na kraju i multifunkcionalni robotizirani sustav za vatrogastva. Poseban dio prezentacije bit će posvećen električnom automobilu, pa će biti predstavljen najnoviji u nizu koncepta i prototipova, LOOX, koji je i prvi električni auto buduće tzv. nulte serije, ističu iz DOK-ING-a.

Povodom državnog posjeta švedskog kralja u srijedu će u Hotelu Westin biti organiziran Gospodarski forum pod nazivom \"Hrvatska kao novo tržište Europske unije – kako Švedska može biti gospodarski partner?\"

>> Na švedskom dvoru: Kralj Gustaf na posao dolazi električnim autom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije