Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Švedska traži liječnike, ugostitelje, građevince... Plaće i do 5000 eura

Kao i brojne druge razvijene zapadne zemlje, i Švedska traži fizičke radnike. Čak i za posao "bauštelca" plaća nije mala - doseže i do 3380 eura. Ugostiteljstvo? Oko 2900 eura
05. lipnja 2019. u 10:42 7 komentara 1828 prikaza
Ilustracija
Foto: Roland Weihrauch/DPA/Pixsell

IT-jevci, profesori i građevinci tri su najdeficitarnije strke u Švedskoj, a poslodavci za ta radna mjesta nude plaće i od nekoliko tisuća eura, piše srpski Blic.

Karolina Amidžić Dosje Slavonija 'Tko god kaže da u Njemačkoj teku med i mlijeko, taj nema pojma!'

Na popisu od 72 deficitarnih zanimanja su i liječnici i medicinsko osoblje. Liječnička plaća iznosi oko 5000 eura neto, dok razni medicinski radnici dobiju i do 3400 eura. 

Primanja radnika u IT industriji kreću se od 3350 do 3750 eura, a mjesečna primanja nastavnika i profesora iznose oko 2370 eura.

Kao i brojne druge razvijene zapadne zemlje, i Švedska traži fizičke radnike. Čak i za posao "bauštelca" plaća nije mala - doseže i do 3380 eura. Ugostiteljstvo? Oko 2900 eura.

Dublin Velika reportaža iz Irske 'Napokon djeci mogu priuštiti sve, imamo auto, odemo u restoran'

Na popisu deficitarnih zanimanja su i razni inženjeri, a njih u Švedskoj čeka plaća od oko 3000 eura.

Otvorena su i radna mjesta za psihologe, rudare, zubne higijeničare, soboslikare, stakloresce, komercijaliste ili operatere u pozivnim centrima različitih profila čija mjesečna primanja variraju od 2500 do 3000 eura, navodi Blic.

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • cincokapulicaf:

  Zašto ne nađu Šveđane ako je dobra prilika? Dosadni ste. Vi i jeste sada razina srpskog Blica-a od kojeg preuzimate ovaj pamflet u interesu švedske države.

 • Avatar 1HGZ.
  1HGZ.:

  Odvratna država, izgubila svaku točku morala i razuma. Ali zato će in Afrika oplemeniti.

 • DarkLord:

  5000 eura na bausteli, haha. Zasto lazete.