Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treći maj

Šveđanima isporučen posljednji asfalt tanker i dvije teglenice

treci maj
Goran Kovacic/PIXSELL
27.08.2013.
u 15:57

Kako je najavljeno, sa Šveđanima se pregovara o gradnji još 48 teglenica među kojima je i pet teglenica za prijevoz ukapljenog plina za čiju bi se gradnju ugovor trebao potpisati do kraja ovoga tjedna

U riječkom brodogradilištu 3.maj danas je isporučen posljednji iz serije od četiri tankera koje je brodogradilište izgradilo za švedsku kompaniju Wisby tankers AB. Ovaj je brod zadnja novogradnja koja je bila ugovorena u 3.maju i u Knjizi narudžbi više nema niti jednog broda.

Tanker Palanca Singapore nosivosti je 15 tisuća tona i namijenjen je prijevozu asfalta, nafte i kemikalija. Plovit će pod zastavom Maršalskih otoka. Istoj kompaniji trećemajci su danas isporučili i dvije od ukupno 30 teglenica istih karakterisika od kojih njih 18 treba biti predano naručitelju do kraja godine. Nosivosti su 2450 tona, a njihova posebnost su izolirani tankovi tereta koji mogu primiti oko 2400 tona asfalta ugrijanog na temperaturu od 180 stupnjeva C.

Kako je najavljeno, sa Šveđanima se pregovara o gradnji još 48 teglenica među kojima je i pet teglenica za prijevoz ukapljenog plina za čiju bi se gradnju ugovor trebao potpisati do kraja ovoga tjedna, a razgovaralo se i o mogućnostima gradnje još dva broda za švedskog naručitelja.

>> Riječki 3. maj postao dijelom poslovnog sustava Uljanika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije