Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Svečano otvoren Finin IT razvojni centar u Virovitici

Financijska agencija danas je svečano otvorila i predstavila informatički razvojni centar u svojoj poslovnici u Virovitici, na adresi Trg kralja Tomislava 3.
12. studenoga 2019. u 11:46 265 prikaza
Svečano otvoren Finin IT razvojni centar u Virovitici
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/3

IT razvojni centar Virovitica namijenjen je razvoju IT usluga, što podrazumijeva čitav ciklus razvoja softvera, počevši od poslova analize, dizajna, programiranja te testiranja.

Riječ je o Fininoj zaokruženoj organizacijskoj cjelini koja se bavi izradom i podrškom IT usluga za ciljane korisnike. U novouređenim prostorima, Fina je već zaposlila 5 radnika, a u planu je daljnje zapošljavanje iskusnih IT stručnjaka, Fininih stipendista s Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici (VŠMTI) i studenata koji će se u Fininom razvojnom centru moći zaposliti preko student servisa.

U ožujku ove godine Fina je potpisala sporazum o suradnji s virovitičkom Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici, čime su postavljeni preduvjeti za dodjelu stipendija i zapošljavanje studenata.

Svečano otvoren Finin IT razvojni centar u Virovitici | Autor : Promo Foto: Promo

Predsjednik Uprave Financijske agencije Dražen Čović je naglasio: „Financijska agencija je prije svega tehnološka tvrtka koja u svom sastavu ima vrlo snažan razvojni IT tim, s 280 zaposlenika. Fina je jedan od četiri nositelja digitalizacije države i upravo na tim poslovima gradimo svoju budućnost te nam je IT kadar itekako potreban. Surađujemo s Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici, kako bismo pokazali studentima koji se ovdje školuju da imaju gdje raditi, da ih čeka buduće radno mjesto te da ovdje mogu obaviti svoju praksu, napisati diplomski rad i sudjelovati u svim projektima koje Fina radi“.

Ovakav moderan koncept vezan je uz suradnju s lokalnom zajednicom te pripadajućim fakultetom, učilištem ili školom, a njegovi krajnji ciljevi su razvoj modernih IT proizvoda koji zadovoljavaju potrebe lokalne sredine te zapošljavanje lokalnog stanovništva. Finini informatički centri osnivaju se na lokacijama gdje postoje ili djeluju fakulteti i učilišta koja obrazuju IT stručnjake. IT razvojni centri već postoje u Splitu, Zaboku i Osijeku, a u planu je otvaranje ovakvog centra i u Čakovcu.

Svečano otvoren Finin IT razvojni centar u Virovitici | Autor : Promo Foto: Promo

Ova suradnja između virovitičke Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, jedinica javne lokalne i regionalne samouprave te Financijske agencije, samo je dio Fininog ulaganja u virovitičko – podravsko područje, koje je prepoznato kao još jedan rasadnik IT stručnjaka.

Zadovoljstvo otvaranjem Fininog IT razvojnog centra izrazio je i Oliver Jukić, dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a podršku pokretanju IT razvojnog centra Virovitica, od samog su početka dali i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te virovitičko – podravski župan Igor Andrović koji su se nazočnima obratili s nekoliko riječi.

Više informacija o Fininim proizvodima i uslugama dostupno je u Fininim poslovnicama, putem besplatnog telefona 0800 0080 te internetske stranice www.fina.hr.

Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu