Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu Kinezi

Sutra službena objava stečaja Uljanika

Uljanik
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
15.04.2019.
u 15:14

Delegacija kineskog brodogradilišta CSIC-a posjetit će Hrvatsku u idućih desetak dana...

Delegacija kineskog brodogradilišta CSIC-a posjetit će Hrvatsku u idućih desetak dana, no čak i kada bi imali ideju o novom modelu preuzimanja, do konkretnih poteza potrebno je puno koraka, za što vremena nema. Šanse da CSIC izbavi Uljanik od stečaja ni premijer Andrej Plenković ne želi podgrijavati, a ministar gospodarstva Darko Horvat otišao je i korak dalje, kazavši da će radnici i dobavljači svoja potraživanja moći naplatiti iz stečajne mase.

Već ovaj tjedan, u utorak, očekuje se službena objava rješenja za otvaranje stečaja Uljanik Proizvodnje opreme, tvrtke u Vodnjanu, za koju je sutkinja na trgovačkom sudu u Pazinu zaključila prethodni stečajni postupak. Idući takav korak moguć je već u četvrtak za 3. maj, a idući tjedan za Uljanik Brodogradilište, te početkom svibnja za krovnu tvrtku Uljanik d.d. Makar.

Iz Banskih dvora ostavljaju naznaku da bi mogli uslijediti pregovori s Kinezima, iz Vlade su sucima u ovim postupcima ponovno prebacili odgovornost i odluku o konačnom otvaranju stečaja, za koji su u svim tvrtkama ispunjeni uvjeti ma koliko se uprave trudile naći nove poslove. Zaključe li se oni prije otvaranja stečaja, u stečaju bi se moglo nastaviti s radom, no kada se otvori stečaj već sada je jasno da će to biti jedan od kompleksnijih procesa budući da su odnosi među tvrtkama isprepleteni, a za razliku od drugih sektora, velika brodogradnja zahtijeva veliku financijsku podlogu... 

Video - Andrej Plenković o Uljaniku

Komentara 1

AN
antonelić
22:13 15.04.2019.

već se zna novo ime za pulsko brodogradilište : žu-lian-nik ( iliti žuljanik - fonetski ) ... samo ne smijemo dozvoliti crvenu zvijezdu petokraku na ulaznim vratima škvera i da nam ne bi pisalo žuljanik kineskom ćirilicom ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije