Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Šuker treba naći izlaz za minuse iz prva tri kvartala

Prema izvorima iz Vlade, na stolu su sve opcije: novi i veći porezi, dodatno zaduživanje i prebacivanje minusa u deficit ili smanjenje rashoda: plaća i mirovina.
13. kolovoza 2010. u 19:01 15 komentara 8 prikaza
'25.03.2010. Zagreb, Hrvatska - U Banskim dvorima odrzan je sastanak vlade i sindikata u vezi bozicnice i regresa.Ivan Suker. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'

Licitiranje oko rebalansa nastavit će se iduća dva tjedna, a prema izvorima iz Vlade, na stolu su sve opcije: novi i veći porezi, dodatno zaduživanje i prebacivanje minusa u deficit ili smanjenje rashoda: plaća i mirovina! Koja će prevagnuti prije svega ovisi o odnosu snaga u koaliciji, ali i na javnoj sceni.

HSS-ov prvak Josip Friščić dao je do znanja da neće podržati udar na selo, ali nema ništa protiv kresanja plaća ili novog poreza na banke! Sindikati tvrde da su pravne okolnosti na njihovoj strani te da Vlada nema uporište za jednostrano smanjivanje plaća. Oni nemaju razloga pristajati na rezove dok se ne iscrpe sve druge mogućnosti.

Jedna od njih je i novo zaduživanje za približno pola milijarde eura, no većina domaćih ekonomskih analitičara smatra da bi ga trebalo izbjeći kako ne bismo ugrozili kreditni rejting i pristup kreditima. Za dosadašnju razinu potrošnje, prihode bi trebalo povećati oko tri posto iznad plana - za 3,5 milijardi kuna ili, što je manje realno, u četiri posljednja mjeseca u godini za toliko rezati troškove.

oglasila se
Nakon teškog razdoblja Nives Ivanišević zavapila: 'Ne mogu i ne želim više'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • -obrisani-:

    šuker je prvi nositelj \"ordena veleizroda sa lentom najljupkijeg svinjčeta imbecilije\"

  • ordinaryhandsome:

    Hmm.. mislim da će se ipak morat dogodit neki \"big shit\" u svemu ovome.. \"Gazde\" misle da su zaštićene, a i sram i neznanje više nisu faktori. Štetu koju ovi rade neće nitko više ikad moć popravit. Živjeli za trenutak ... prikaži još!k ha? PS: Gle.. ak ne znate (a ne znate) dat ću vam ja broj telefona.. Daj dost ovog jebote tu će cijela okolina mislit da smo budale..

  • -obrisani-:

    šuker treba naći izlaz iz Hrvatske sa nogama naprijed to bi bila dobitna kombinacija tog škota niti u hrvatsku zemljicu ne treba pokopati ! a takvioh kao on ima jako puno- uglavnom članovi zločinačke organizacije-hdz