Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ideja

Student iz Pleternice pokrenuo proizvodnju bambusa u limenkama

Kristijan Ljubešić
Petar Glebov/PIXESLL
29.03.2012.
u 09:00

Limenke nabavlja u Poljskoj, a punit će se u Srbiji, jedinoj punionici u regiji. Kola je iz Njemačke, vino iz Orahovice

Od 1. travnja tržište alkoholnih i bezalkoholnih pića u Hrvatskoj bit će bogatije za novi proizvod. Riječ je poznatom piću bambus (mješavini vina i kole), no proizvedenom u uskim limenkama (poput red bulla), piše Poslovni dnevnik. Novo piće pod nazivom “bamboos” i ne bi bila neka vijest da projekt nije pokrenuo 24-godišnjak iz Pleternice, student na zagrebačkoj Visokoj školi tržišnih komunikacija Agora, Kristijan Ljubešić.

Test u 500 kafića

– Ideju sam dobio na drugoj godini fakulteta. Budući da sam i sam ljubitelj bambusa, zainteresirao sam se za izradu tog pića kao gotovog proizvoda. Od vlastitoga istraživanja pa do profesionalne analize u suradnji s marketinškom agencijom New Moment iz Beograda zaključio sam da bi bilo više nego dobro pokrenuti novu priču, proizvod i za Hrvatsku, ali i šire – kaže Ljubešić. Analizu tržišta proveo je u šest gradova u Hrvatskoj na 1200 ispitanika i u više od 500 kafića. Ustanovio je i da se od ukupne potrošnje vina u kanalu HoReCa čak 90 posto proda kao bambus.

Iako potječe iz poduzetničke obitelji (u čijem je vlasništvu tvrtka Geneza, koja radi na telekomunikacijskim poslovima s T-HT-om i T-Mobileom), Ljubešić kaže da je novo piće isključivo njegova ideja. Na njoj je radio više od godinu dana. Uske limenke kupuje u Poljskoj, a bambusom će ih puniti u punionici Terra Production u Inđiji u Srbiji.

Komentara 2

LM
leck_mich_am_arsch
09:42 29.03.2012.

Limenke iz Poljske, bambus iz srbije - a gotov proizvod će prodavati jadnim Hrvatima - bravo za Lumena iz Pleternice !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stid te može biti, a šta se i ja budala čudim - to je \"hrvatski poduzetnik \".

LA
Latz
09:58 29.03.2012.

ti si mulac --- ovo što spominješ su za njegov prozivod sirovine - vino je hrvatsko, vola ionako nije hrvatski proizvod pa normalno da ćeš ju nabavljati otkud god možeš najpovoljnije dobiti sirovinu - limenke također .... završni proizvod ćeće se prodavati ovdje, a ako bude uspješan i vani, a tvrtka koja tu zaradu provodi i plaća porez biti će stacionirana u hrvatskoj .... po tvojem se u hrvatskoj ne bi moglo proizvoditi ništa za što SVE sirovine nisu proizvedene u hrvatskoj -- ukratko, pojma nemaš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije