Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prioritet

Štrok se nudi Vladi kao pomoć za izradu projekta za Kupare

'26.11.2010., Ministarstvo turizma, Zagreb - Goran Strok dolazi na konferenciju za novinare.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
23.03.2012.
u 22:30

Hotelijer dodaje kako bi imao i partnera iz Engleske, te da bi posao njegova tima bio da dovede projekte do faze poželjne ulagačima

Najava Ministarstva turizma da će prioritetno privatizirati državnu turističku imovinu, a da će na red doći i negdašnji vojni kompleksi, mnoge ne ostavlja ravnodušnima.

Turistički krugovi bruje da su za zatvorene Kupare, nekad elitno vojno odmaralište čijih je pet hotela u sezoni ostvarivalo po milijun noćenja, zainteresirani Goran Štrok i Ivica Todorić. Iz Agrokora, koji je prije nekoliko tjedana kupio udio u jednoj dubrovačkoj turističkoj agenciji, danas su nam odgovorili kako nije točna informacija da je ta kompanija zainteresirana i za Kupare. Štrok, pak, ne krije da su njegove ambicije i dalje čvrsto vezane uz hrvatski turizam.

– U ovoj fazi, međutim, ne razmišljam o vlasničkom ulasku, ali ponudio sam državi, odnosno Ministarstvu turizma, partnerski odnos u pripremi projekata za objekte koji će u privatizaciju. To je faza kojom se ministarstva nemaju ni vremena ni kapaciteta baviti, a osobno imam i znanja i iskustva da pomognem u osmišljavanju kvalitetnih projekata, njihovoj promociji na tržištu i animiranju renomiranih svjetskih hotelskih lanaca. Mislim pri tome prvenstveno na imovinu kojom sada upravlja Club Adriatic (tri hotela kapaciteta 777 soba i četiri kampa s 2131 smještajnom parcelom, nap. a.), ali zainteresiran sam za taj model suradnje i vezano uz kuparske hotele. S time da mislim kako kompleks Kupari ima ogroman, možda i ponajveći potencijal da postane vrhunski resort – govori Goran Štrok.

Kaže da u partnerski odnos s državom ne bi ušao sam, da je spreman investirati i da ima partnere iz Engleske, te da bi posao njegova tima bio da projekte dovede do faze poželjne investitorima.

– Da bismo potaknuli zainteresiranost potencijalnih kupaca projekti moraju biti osmišljeni, s riješenom dokumentacijom i dozvolama. To je posao od sedam-osam mjeseci – kaže Štrok, koji ne isključuje mogućnost da se u konačnici i sam na natječaju ne pojavi kao zainteresirana strana.

Ne govori za koji objekt, ali i ne taji da Kupare smatra pravim draguljem.

Na Štrokovu ponudu iz Ministarstva turizma odgovaraju da Agencija za upravljanje državnom imovinom operativno vodi procese privatizacije, a bude li odlučeno da se angažiraju vanjski savjetnici, i za to će biti raspisan javni natječaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije