Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od pobune

Stjuardese Croatije Airlinesa odustale od štrajka, svi letovi po planu

avion
Sanjin Strukić/Pixsell
24.02.2010.
u 21:14

Sindikat kabinskog osoblja i uprava Croatije Airlinesa vraćaju se za pregovarački stol kako bi ugovorili kolektivni ugovor koji je i bio razlog najavljenog štrajka.

Stjuardese i stjuardi Croatije Airlinesa odustali su od najavljenog štrajka najavljenog za petak, te će se letovi odvijati prema normalnom rasporedu.

Nakon cjelodnevnog razgovora između predstavnika uprave CA i Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova od 10 ujutro do 21 sat, postignut je sporazum oko zadnje sporne točke, stjuardesama i stjuardima u normu će biti priznat i dio vremena dok su zrakoplovi prizemljeni.

Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova i njihovi poslodavci vraćaju se za pregovarački stol i dogovarat će novi kolektivni ugovor, koji je i bio razlog najavljenog štrajka, potvrdio nam je Hrvoje Humek, član Izvršnog odbora SKOZ-a.

Radnici su  na štrajk bili potaknuti, kako su istaknuli, neodgovornim ponašanjem uprave Croatije Airlinesa, koja nije htjela pregovarati o kolektivnom ugovoru, već je donijela pravila koja im drastično umanjuju prava.

Komentara 8

ZA
zammy
22:14 24.02.2010.

Mislim da ih je ionako previše. na letu do dbk ih je sigurno 8.

SA
Sapientinus
22:55 24.02.2010.

A koje je to pravo da dok ne radiš ide norma. Svaka čast!

AA
Aartur
21:59 24.02.2010.

Teška, ali ispravna odluka. Croatia Airlines ne bi mogla izdržati gubitke koji bi nastali štrajkom (osim ako ih ne bi pokrila država, ali s obzirom na sve prazniju blagajnu i to je upitno).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije