Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pametna tražilica

Stižu virtualni pomoćnici

17.05.2017.
u 14:03

EratoExpert će m-bankarstvu dati ono što je Google dao webu, tvrdi osnivač startupa Eduard Camaj kojemu je Erste banka dala priliku

Dosad manje poznati hrvatski startup Erato na najboljem je putu da krene stopama Microblinka poznatog po PhotoPayju i PhotoMathu i da svoju tehnologiju pretvori u regionalni standard u mobilnom bankarstvu. Microblink je prije pet godina svoju tehnologiju automatskog plaćanja računa fotografiranjem zvanu PhotoPay uveo kao pilot projekt u Erste banku u Hrvatskoj. U dvije godine Erste je korištenje svoje aplikacije mobilnog bankarstva povećala 20 puta, a broj korisnika udvostručila. PhotoPay su zatim implementirale gotovo sve banke u Hrvatskoj i regiji.

Erato je u pilotu u Erste banci u Hrvatskoj od siječnja. Neslužbene su procjene da će u produkciju najkasnije do kraja godine.

Eratova tehnologija EratoExpert mobilnom bankarstvu dodat će mogućnosti kakve je internetu dodao Google, a čija je primjena danas evoluirala u proizvode poput Amazonove Alexe i Appleove Siri. Eduard Camaj, suosnivač Erata, kaže da smo na pragu nove ere mobilnih aplikacija.

– U pogledu razvijenosti jezičnog aspekta tehnologije, ne zaostajemo za Appleovom Siri i drugim poznatim tehnologijama no, EratoExpert drukčiji je što se tiče primjene. Mi omogućujemo drugima da razviju vlastite inteligentne virtualne pomoćnike prema vlastitim potrebama – kaže Camaj.

Dodaje da EratoExpert omogućuje brzo i precizno pretraživanje informacija iz prethodno definiranih baza znanja ili zadavanja naredbi bez potrebe korištenja ključnih riječi. To znači da će u idućih nekoliko godina postati standard i da u mobilnoj aplikaciji više nećete tražite meni i pravi gumb da bi napravili novi račun za isplatu već da ćete unutar aplikacije imati search traku, možda sličnu Googleovoj, ali ne Googleovoj tehnologiju već onoj od Erata, preko koje ćete to napisati i čak izgovoriti kao naredbu.

Eduard Camaj kaže da će Erato tehnologiju moći usvojiti maloprodajni lanci, velike prehrambene tvrtke, turističke kompanije.

 

Komentara 1

ZA
zagabria1
09:53 18.05.2017.

To više nije nikakva novost. Takvih aplikacija ima ko pljeve, svi bi dio zarade a kvalitete nigdje. Tako smo radili sa svime i sve upropastili, npr kuponskih sajtova je u jednom trenutku bilo 50 i svi su propali. Naročito je dobar dio gdje kažu da su bolji od Alexe i Siri :) Opet mi najbolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije