Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osobni razlozi

Steve Ballmer prodao 1,3 milijarde dolara vrijedne dionice Microsofta

Steve Ballmer
Reuters
08.11.2010.
u 08:19

Predsjednik uprave Microsofta sada je prodao dionice prvi put u posljednjih sedam godina, a do kraja godine planira ih prodati još 75 milijuna. U svom portfelju ima još 359 milijuna dionica sveukupno vrijednih 9,6 milijardi dolara

Predsjednik uprave Microsofta Steve Ballmer prodao je vlastite dionice Microsofta za 1,3 milijarde dolara, što je njegova prva prodaja u posljednjih sedam godina. Ballmer tvrdi kako je riječ o osobnom financijskom pitanju (pripremanju porezne prijave za kraj godine) te kako ostaje u potpunosti predan kompaniji i njenom daljnjem uspjehu, prenosi BBC.

U priopćenju objavljenom na Microsoftovoj stranici, Ballmer najavljuje kako do kraja godine planira prodati još 75 milijuna dionica. Do sada je prodao oko 49,3 milijuna Microsoftovih dionica po cijenama od 26 do 28 dolara za jednu dionicu.

U svom portfelju ima još 359 milijuna dionica sveukupno vrijednih 9,6 milijardi dolara (prema sadašnjoj tržišnoj cijeni od 26,77 dolara za dionicu).

Inače, cijena dionice Microsofta dosta je pogođena ove godine zbog brige investitora o mogućnosti prilagodbe Microsofta novim tržišnim uvjetima. Ipak, prošli je mjesec kompanija objavila 51-postotni rast profita u prvom kvartalu, zahvaljujući prodaji Windows i Office programa.

 

Ključne riječi

Komentara 1

99
999jakob
10:09 09.11.2010.

heheheehe svicarac prodaje majklsoft heheheehehhe objasnjenje je djelomicno toco ali nije u potpunosti, kos e bavi dionicama onda je mogao procitat kaj je svicarac izjavio: namjeravam prosiriti ulaganja na vise razlicitih kompanija a ne sve drzat u sijetlu heheheheehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije