Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA

'Šteta iznosi do 30 milijuna eura, najveće gubitke pretrpjet će hrvatske tvrtke'

Bajakovo
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
24.09.2015.
u 11:33

Predsjednik Privredne komore Srbije kaže da je čuo od hrvatskih kolega da je šteta za hrvatsku privredu oko milijun eura na dan

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da šteta nastala zbog kriza na granicama s Hrvatskom tijekom posljednjih nekoliko dana, po gruboj procjeni, iznosi između 20 i 30 milijuna eura, prenosi N1.

– Ona će sigurno biti veća ako se ova situacija nastavi – rekao je Čadež. Dodao je da je od hrvatskih kolega čuo da je šteta za hrvatsku privredu oko milijun eura na dan te je uputio apel HGK-u da se pronađe rješenje.

Predsjednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković ocijenio je da će najveće gubitke pretrpjeti hrvatske tvrtke koje su značajno zastupljene u Srbiji.

– Teško je reći koliko će ovakva situacija potrajati. Očekujem da će EU izvršiti pritisak na obje zemlje da se stvar normalizira, ali s obzirom na to da u Hrvatskoj vlada veliki rivalitet između vladajuće i opozicijske stranke, mislim da će oni iz političkih razloga i dalje podržavati mjere protiv Srbije jer se do sada pokazalo da u njihovu političkom životu takav odnos prema Srbiji ima prolaz – rekao je Atanacković.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> 'Dok ne otvore Horgoš, nema ulaska za vozila sa srpskim tablicama, ali ljudi mogu ući'!

Komentara 2

DO
dosaosam
22:20 24.09.2015.

Opet se bavimo Srbima.Kaj su počeli kukat a tek je prošlo dva dana.Lažu naši (HGK) al laže i njihova.

IC
iz.croatia@gmail.com
10:18 25.09.2015.

Ne trebaju se Hrvati baviti Srbima kao i Srbi sa Hrvatima ali samo oni koji nemaju zajednickih poslovnih interesa. Samo kapitalni interesi ih zblizavaju, a oni nemaju veze sa domoljubnim i nedomoljubnim politicarima sa obadvije strane. Oni koji samo labrtaju na portalu nemaju nista za dobiti ali i za izgubiti. Takvih je u obadvije drzave mnogo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije