Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLIMATSKE PROMJENE OSTAVLJAJU TRAGA

Štern: Ina je prodajom Mola prodala i najbolje vodne izvore!

uvala
Boris Ščitar
27.11.2009.
u 12:54

Talijani su izradili studije po kojima predviđaju pad temperature sjevernog Jadrana za dva do tri stupnja, a mi govorimo o naftovodima i plinovodima, upozorio je Davorin Štern.

Temperatura mora sjevernog Jadrana past će za dva do tri stupnja. Dok mi samo razgovaramo o naftovodima i plinovodima, Talijani su već završili jedan projekt i krenuli u drugi, unatoč sporu sa Slovenijom koja ih ne želi jer istraživanja pokazuju da bi temperatura mora sjevernog Jadrana pala prosječno dva do tri stupnja što bi uništilo slovensku ljetnu turističku sezonu, kazao je danas Davorin Štern na Gospodarskim susretima Matice hrvatske u Zagrebu. No dodao je da je opasnost manja za hrvatski dio Jadrana jer je na našem dijelu more dublje.

Govoreći o energetici u Hrvatskoj, Štern je ustvrdio da se nalazimo u "slijepom crijevu" Europe, zbog nedostatka vizije odgovornih za energetsku politiku.

- Tu nema ni vizije niti strategije, to je samo skup snova ljudi koji se vrte oko energetike - rekao je Štern, koji je kritizirao i prodaju Ine.

- Hrvatska je prodajom Ine Molu prodala ne samo naftne nego i najbolje vodne izvore! Jer su to izvori na dubini 3500 metara gdje je najčistija voda, a Ina je do njih došla slučajno, kopajući naftu - tvrdi Štern.

Najveće potencijale vidi pak u alternativnoj, odnosno energiji sunca, biodizelu i bioetanolu.

- Kad bi se na silnom neobrađenom poljoprivrednom zemljištu uzgajale kulture od kojih se dobiva biodizel i bioetanol, hrvatskog seljaka bismo pretvorili u energetičara - ocijenio je Štern, koji je kritizirao i prodaju Ine.

Komentara 34

DD
ddh
16:00 27.11.2009.

Za sve forumase koji za prodaju Ine opkrivljuju sadasnju vladu! Mlacenje prazne slame i stalna ponavljanja gluposti kao i laganje i izmisljanje po systemu KPH (danas SDP) je vasa odlika. INU je prvo prodao SDP, a glavnii mesetar pri prodajii je bio prof. Jurcic. Zato prestanite pricati gluposti pod stranackom zadojenoscu. Tog vaseg laganja je jednostavno dosta.

PI
Pippo9
15:16 09.12.2009.

Pa kad je sve tako crno šta to nije rekao ranije il kad se prodavalo.Svi to sad govore kako bi sebe spasili ili iz raznih interesa

Avatar sebastian
sebastian
13:27 27.11.2009.

Kako to pa mi vec 18 godina ne poduzimamo nista, zasto bas sad, a more cemo grijati nije problem......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije