Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Štediše Ljubljanske banke na čekanju do rješenja granice s Hrvatskom

borut pahor
Reuters
28.10.2009.
u 15:40

Slovenija ustraje da se problem štediša Ljubljanske banke rješava preko Banke za međunarodna poravnavanja (BIS) u Baselu, kao što je određeno Sporazumom o nasljedstvu iz 2001. godine, kazao je Pahor.

LJUBLJANA - Slovenija će problem štediša Ljubljanske banke u regiji rješavati tek nakon što riješi problem granice s Hrvatskom. Takvo je obećanje danas dao slovenski premijer Borut Pahor nakon razgovora s predsjednikom Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem koji je Pahora upozorio na to neriješeno pitanje.

Slovenija ustraje da se problem štediša Ljubljanske banke rješava preko Banke za međunarodna poravnavanja (BIS) u Baselu, kao što je određeno Sporazumom o nasljedstvu iz 2001. godine, kazao je Pahor.

Špirić je naglasio da Sarajevo želi pravično rješenje i drukčiji način rješavanja pa je u tu svrhu osnovana i posebna radna skupina. Pahor nije isključio mogućnost da se pored BIS-a potraži i neki drugi put do pravednog rješenja jer bi time Slovenija ponovo stekla povjerenje građana zemalja Zapadnog Balkana i tako bi se sa svojim financijskim i osiguravateljskim institucijama vratila na to tržište.

- Oživljavanje tih aktivnosti dugoročni je cilj Slovenije, ali ako se drukčije rješenje ne nađe, ostaju nam instrumenti BIS-a - kazao je Pahor.

Ključne riječi

Komentara 23

SR
Srecko
16:51 28.10.2009.

Slovenci ! Hrvat sam i ja vas ne mrzim . Vi se meni gadite, jer ste dvolicni.-cec

SR
Srecko
17:04 28.10.2009.

Baltazar ! Hvala Vam -cec

BA
baltazar
17:00 28.10.2009.

Evo Srecka ! Neki dan sam dozivao Srecka, uz napomenu da ga u potpunost podržavam. Srecko ja te podržavam i volim što ne mrziš slovence.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije